Червеното – цвят на радостта, страстта и кралете

Червеното – най-впечатляващият цвят. Той е секси както самостоятелно, така и в комбинация със златно, сребърно , черно и бяло.

Червеното се приспособява лесно, подхожда както на брюнетки, така и на блондинки. Придава весел и игрив щрих на момиченцета, флиртуващ и тайнствен вид на жените.

Силният пол също се осмелява да носи червен цвят, за който незнайно защо се носи славата, че е женски

Мъжкото червено може да е както в отделни елементи, така и разпростряло се изцяло върху дрехите. Червеното със ситни стъпки окупира мъжкия гардероб, започвайки от детайлите, като вратовръзки и папионки, кърпичките за джоб, до пуловерите, ризите и най-връхните дрехи.

Последният хит е мъжкият панталон, който днес се среща много по-често, отколкото женския вариант в същия цвят. Естествено и нюансите играят роля – от приглушените, тъмните и близките до бордо, до все по-впечатляващата жива гама, която се готви да оцвети зимата.

Червеното – кралски цвят

Учудващ е мъжкият страх от червеното, като се има предвид, че той от край време е бил цвета на царете, владетелите – цвят, който означава живот и благородство на рода. Интересно е, че червеното най-напред е присъствало в живота на мъжете, а не при жените.

При дамите се смятало за вулгарно, приписвало му се е значението на червения фенер. А в света на мъжете червеното се е свързвало с различни почести и присъства по лентите, ордените, знамената и гербовете. Днес този цвят се смята за символ на елегантност, стил, изтънченост и храброст.

Окото харесва червеното

Приспособимостта към червеното се оглежда и в неговото количество, но не трябва да е прекалено много, а да бъде достатъчен и най-малкият детайл в този цвят.

Червеният дамски костюм или рокля винаги ще привлекат вниманието, както това ще направи и червената чанта, обувки и червило. Червеното притежава многопластова символика, но не това се има предвид, когато се добавя този цвят, а неговата живост и отвореност.

Класически и модерен

Поради това, че прави впечатление червеното изисква прецизност – независимо дали става въпрос за линията на гардероба или за подчертаване на устните. В този смисъл този цвят е безпардонен. Той не се изчерпва с лежерния стил – овърсайз модел или кежуъл варианти.

Въпреки, че е лесно приспособим, червеният е претенциозен – по него се забелязват и най-малките несъвършенства, измачканост или неправилности.

Добре избраният червен аксесоар може да направи от малката черна рокля прекрасен тоалет за новогодишната нощ или за друг официален повод.

С червеното бельо също няма да допуснете грешка. Известни са вярвания, според които хората, които носят или подаряват червено бельо в новогодишната нощ, предизвикат бурна и успешна година.

Всички нюанси на червената коса

От русото с червен блясък и скандинавски рижавото до медено и светлочервено, до махагонови нюанси.

Малко е трудно да изберете посоката, но пък си заслужава. Добре подчертаните нюанси на червеното,в съчетание с прическата, която ви отива, ще остави без дъх всички – всеки път, когато се появите.

Суперсилата на червения цвят

Тайната на червения цвят е известна на модните дизайнери и създателите на супергерои – от Супермен и Спайдърмен до Мини Маус и супер рейнджърите. А тези, които се занимават с реклама знаят повече от всички за червените думи и червените светлини.

Историята на човечеството разкрива, че има кътчетата на нашата планета с предразсъдъци, свързани с червеното и червенокосите хора. Смятани са за вампири, вещици, проститутки. В изкуството Мария Магдалена и Юда са представяни като червенокоси, куртизанките на картините често имат червени коси.

Магията на червения конец 

Втъкан е в етномотивите на хората по света, шевиците и в извезаните макове и рози. Червеният цвят се слага на ръка и има поверия, че пази от магии и зло.

Любимият цвят на Дядо Коледа

Карираният десен е немислим без червеното – всичко останало е само вариации по темата. И червеното каре се числи към новогодишния десен – по елхата, по декоративните украси, по салфетките. Не забравяйте, това е и любимият цвят на Дядо Коледа. Коментари