Цвят с име на вино определя модните тенденции през 2015

Вече отброяваме дните до настъпването на 2015 година. И точно по това време на годината известната модна компания Pantone обявява на грандиозен коктейл кой ще бъде цветът, който ще диктува модата през следващата година. И така, нека обявим и ние. Посрещнете водещият цвят за 2015 година – Марсала.

Какво представлява цвят Марсала?

Този червеникавокафяв тон е наречен така на името на едно чудесно вино за ценители, което е създадено и произведено в едноименния град Марсала на остров Сицилия. Той се намира на 38-я паралел, известен като „Линията на слънчевата прегръдка“ или паралела на Бакхус. На него са разположени земите, в които се произвеждат най-изисканите ликьорни вина.

Да не забравим да споменем, че виното Марсала, вдъхновило цвета на 2015 е и възлова съставка на повдигащия настроението десерт Тирамису. Този специфичен италиански сладкиш се топи в устата, оставяйки нежен сладникаво-тръпчив вкус. Кафето и леката алкохолна нотка на виното Марсала създават еуфорична експлозия на вкусове. Според модните специалисти и цветът наречен на виното, ще предизвика фурор и сред дизайнерите. Те са са категорични, че Марсала ще е изключително подходящ както за дамите, така и за техните половинки.

Марсала ще контрастира изключително красиво на всеки цвят кожа, убедени са дизайнерите. Стилен оттенък, изящество, красота, цветът на 2015 година ще обогати нашите ум, тяло и душа, за повече доверие и стабилност. Специалистите виждат в цвета спокойствие и пълнота и аплодират бурно избора на компанията. Този цвят ще ни даде повече възможности да развихрим фантазиите си и да предложим на купувачите наистина стилни и качествени продукти, убедени са дизайнерите на модни дрехи.

Виното Марсала - е вдъхновението на водещият цвят в модата през 2015

Цветът Марсала ще присъства като красив тон в козметиката – грим, руж, сенки за очи. Облеклото, аксесоарите, спалното бельо, обзавеждането, техниката всичко ще се подчини на модерния цвят за следващата година и неизменно ще присъства в дизайна им.

Като обявява дни по-рано водещият цвят за предстоящата година, Pantone се стреми да запознае дизайнери, търговците и самите потребители с това как можем не само да бъдем по-изискани и красиви, но и какво можем да променим около себе си. Как да направим така, че цветът да пасне на нашия характер, стил и усещане за уют.

На пазара вече трескаво се очаква да бъдат пуснати в продажба и първите промишлени стоки като бои, текстил, козметика и много други, диктувани от Марсала. Колористите от компанията са убедени, че Марсала ще окаже огромно влияние и при развлекателния и модния бизнес. Марсела ще диктува модата и при архитектурата, както и при промишлените и дизайнерски тенденции на всички стоки от бита.

Нека да припомним, че през 2014 цветът обявен от Pantone бе Radiant Orchid. Коментари