Как да изберем подходящата дамска чанта

Вероятно не сте се замисляли над този въпрос каква чанта да изберете, но изборът на този аксесоар е не само въпрос на модно, а и на практично решение. Комбинацията между тоалет и чанта зависи от много неща.

Условия, с които е добре да се съобразите, ако искате тя да не бъде просто разкрасяващ аксесоар, но също така и полезен и максимално удобен. Ето и най-важното, което трябва да знаете при избора.

Според тоалета

Има няколко основни правила, които е задължително да спазвате, ако искате чантата и дрехата да стоят като едно цяло. Ако дрехите са по-обемни и от по-груби материи, по-добре стоят по-големите чанти.

Малките кокетни чантички тип клъч са по-подходящи за дрехи от ефирни тъкани, официални рокли и някои летни модели-с гол гръб например. Деловата чанта със строга форма не е добра компания на романтична рокля. По принцип офис обреклото изисква по-изчистен силует аксесоар

По цвят

Вече не е задължително чантата да съответства на цвета на обувките. Дори стои много по-добре , ако те са в различни тоналности или в различни нюанси на един цвят. Но непременно се съобразете с вид на тоалета. Така например, ако дрехата е много шарена, то пъстрата чанта не е добър вариант. За такъв тип тоалет имате нужда от едноцветен аксесоар.

Друго важно условие е да не подбирате чантата в същия цвят като дрехата. Със сигурност няма да станете по-елегантна, ако облечете сива пола, сиво сако и добавите сива чанта. Не е задължително тя да бъде червена и да играе ролята на сигнален акцент, може да бъде в дискретен нюанс, но задължително различен от този на дрехите ви.

В зависимост от фигурата ви

Ниска и пълна жена с огромна чанта не изглежда красиво. Така аксесоарът визуално добавя още килограми към фигурата и я прави по-обемна, отколкото е в действителност. Закръглените жени по принцип е добре да избират чанти със среден размер-нито твърде малки, нито прекалено големи.

Високите и едри дами ще стоят нелепо с малки чантички, които не са клъч. Когато се налага да носят елегантен модел, нека избират една идея по-голям размер този на портмонето. Твърде слабите жени също не изглеждат добре с прекалено обемни модели. По-добре биха изглеждали, ако носят чанта със среден размер.

Спрямо ежедневните навици

Ако работата ви е свързана с много движение, то чантата с къси дръжки, която носите в рака със сигурност няма да е много удобна. Таза на рамо също може да ви създаде известни затруднения. За такъв тип ежедневие най-подходящи са раниците, чантите, които се носят през рамо. Първите са по-спортни и побират повече, вторите са по-елегантни, но пък ви оставят ръцете свободни.

Когато работата ви е свързана с пренасянето на много документи, то голямата чанта е задължително условие. Имайте предвид обаче, че не е здравословно да носите прекалено тежки чанти, така че винаги се съобразявайте и с това правило. Коментари