Как да изберем перфектния бански – мисия възможна

Изборът на перфектния бански е предизвикателство за всяка една дама, особено с наближаването на летния сезон. На помощ идват съветите на консултантите от специализираните магазини за бельо и бански костюми.

Ще се опитаме да ви дадем някои полезни съвети, с които лесно да откриете подходящия за вас модел, според вашата фигура.

Открий размера си, за да промениш живота си

В никакъв случай не си избирай модел бански с номерация S, M, L, а по-скоро вземи модел, който отговаря на размера на сутиена ти. Само по този начин ще успееш да откриеш най-подходящия за теб размер, който освен, че ще придаде необходимия стил на силуета ще оформи и ще повдигне бюста ти.

Ако не си сигурна за точния си размер, можеш да се възползваш от безплатната консултация във всеки един от по-големите магазин, в които се предлагат бански костюми. В повечето от тях има размери от А до К.

 Не прави компромис в избора на модел

Всяка фигура има предимства и недостатъци, но изборът на подходящият бански ще подчертае едните и ще прикрие другите. Така ще се чувстваш неотразима на плажа. Ето най-често срещаните грешки при избора на бански и съветите как да ги избегнеш.

1. Разлети овални чашки

Спри се на бански с вградени банели и чашки, подплатени със стабилна мрежеста материя, които ще гарантират красива форма, дори и след като излезете от водата.

2. Безформени триъгълни бански

Класическият триъгълен бански няма стабилна конструкция и банели. подбери модел с вградена конструкция, който ще оформи и подчертае бюста и щети даде нужната стабилност.

3. Еластична лента, която сплесква бюста

Много често избираме модел, който просто преминава върху гърдите, не дава форма, сплесква и е изключително нестабилен. Банските трябва да са с вградена конструкция на сутиен и в подходящия за теб размер, те ще стоят стабилно и ще ти дадат нужната подкрепа и комфорт.

4. Квадратен силует

Целият бански винаги стои идеално върху модела на витрината, но когато го облечеш , ефектът е друг и талията изчезва заради еластичната материя, която сплесква гърдите и ги поставя визуално по-ниско, скривайки талията. Заложи на цял бански с вградени банели, които ще повдигнат гърдите и ще подчертае талията.

5. Ако искаш да скриеш корема

Ако искаш да скриеш поотпуснатото коремче, но и да можеш в същото време да събираш тен, избери си плажно потниче – тикини. То има вградена конструкция на сутиен, която ще повдигне и оформи бюста ти до чашка H.

Не е задължително да си купуваш еднакво долнище и горнище. Може да подбереш според твоя вкус модела, който ти пасва и който ти придава съвършен вид. Тази година на мода е различното и смелите комбинации се толерират от модните дизайнери. Така че, действай смело и ще бъдеш неотразима на плажа.

За ниските дами

Избягвайте наситените цветни мотиви. Изберете нежни тонове и забравете за къдричките и целите бански. Те ще ви направят оптически още по-ниски

За високи дами

Заложете на бански от две части. Ако решите да изберете цял бански , нека да не е в един цвят, тъй като едноцветния ще ви издължи още повече, ако сте прекалено висока.

За закръглени дами

Изберете бански от трайна материя и такъв с поддръжки, който ще прикрие отпуснатото коремче. Черното оптически ще намали талията ви, но все пак това не е единствената възможност. Коментари