5 минутни масажи против умора и хрема

Масажи против умора и хрема. Защо не? Хремата и главоболието са един доста неприятен и досаден на моменти проблем. Често възникват без видима причина и ни карат да се чувстваме некомфортно.

Как да се спасим? Вижте нашите съвети за чудодейни масажи. Само след пет минути ще се почувствате свежи и бодри, без намесата на лекарства, които само натоварват организма допълнително, а и не винаги помагат.

Как да се спасим от хремата в сезона на настинките?

Хремата затруднява дишането, променя гласа и тормози очите. Кошмарът може да продължи със седмици.
Има различни лекарства, спрейове и какви ли още не илачи, които се предлагат в аптечната мрежа.

Дори и лекарите са много внимателни, когато предписват капки за нос.

Те са категорични, че капките помагат само временно и понякога задълбочат проблема, ако се ползват непрекъснато. В един момент имаме хрема, която е всекидневна, а ние поставяме капки през час, които за съжаление вече не ни действат.

За наша радост има изход и то само природни средства. С помощта им можем да активираме силите на организма и да преборим болестта, преди да е станало късно и нещата да са стигнали до антибиотик.

Лечение на хрема с масаж

Масаж против хрема

Не изисква никакви средства и усилия, отнема няколко минути и ако хремата не се е задълбочила ще се сбогувате с нея само след пет минути.

Масажна точка №1.

Тази точка се намира точно между веждите. Притиснете точката с палеца или показалеца за около 60 секунди. Починете и повторете отново.

Масажна точка №2

Тези точки се намират около слепоочията или по-точно казана на 2 сантиметра от външния край на веждите. Натискат се едновременно за около минута.

Масажна точка№ 3.

Това са две симетрично разположени точки, които се намират в основата на носа, съвсем близо до вътрешния ъгъл на очите. Хубаво е да се масажират едновременно за около минута и половина-две.

Масажна точка№ 4.

Това са симетрично разположени точки на около половин сантиметър странично от ноздрите.
Масажират се не по-малко от минута.

Ето и още няколко природни метода, с които може да преборите хремата

1. Пийте витамин С . Витаминът е познат като природния антихистамин, който стабилизира клетъчните мембрани.

2. Ако носът ви е много запушен опитайте да вдишвате за кратко от аромата на глава лук или чесън. Те имат антисептично действие и отпушват чудесно носните ходове.

3. Ментови бонбони, билкови лукчета и силно пикантна кухня са един изпитан метод в борбата с хремата.

4. Когато си лягате дръжте главата си повдигната с по-висока възглавница, за да не ви се запушва носа.

Запомнете!
Най-важното правило при хремата е да не издухвате силно. Прекалено силният натиск връща секрета обратно към синусите и това може само да влоши положението.

А сега и обещания масаж, който премахва умората и главоболието

Точки за масаж, който премахва умората при работа с компютър

Главоболието е бичът на 21 век.

Всеки втори човек поне веднъж на ден се оплаква от главоболие, умора, напрежение в очите, отпадналост. Хората, които стоят непрекъснато пред компютъра или шофират прекалено дълго знаят как може да се чувстват след часове взиране.

Можете да премахнете умората и главоболието много бързо, стига да се запознаете с точките, които трябва да масажирате. Позволихме си ги да ги наречем вълшебни, защото облекчението настъпва само след няколко минути и не изисква почти никакви усилия.

Масажна точка Точка №1

Това е вътрешният ъгъл на окото. Трябва да се масажира в синхорн и от двете страни за около една минута.

Масажна точка №2

Тя включва общо три пункта – вътрешния , средата и външния ръб на веждата. Масажирайте едновременно и с двете ръце точките около двете вежди. Продължителността трябва да е около минута.

Масажна точка№ 3

Намира се точно между очите. Трябва да напипате една една лека гърбица, когато я усетите започнете с масажа, който за около 60 секунди.

Масажна точка № 4

Тази точка се намира почти на сантиметър под средата на окото. Масажира се едновременно и под двете очи. Не по-малко от 30 секунди

Масажът трябва да представяла леко въртеливо движение, което се прави само с върха на пръстите. Много е важно да усетите натиск, но без да има силна болка. Масажът става в изброения ред. Само след минути ще бъдете свежи и бодри.Коментари

Blagodaria!