Домашни близалки за гърло с мед против кашлица

Случвало ли ви се да ви заболи гърлото, едновременно с това седмици наред да кашляте упорито и да сте сте пробвали почти всички илачи, които се предлагат в аптеката?

Да, разнообразието от хапчета и сиропи за кашлица и гърло, в аптечната мрежа е огромно, но ефектът за съжаление не винаги е удовлетворителен.

Е, пригответе се. Днес ще ви предложим ви предложим нещо ново и различно. Говорим за едни невероятно вкусни и лесни за приготвяне в домашни условия близалки за гърло. Те са чудесен лек за кашлица и болно гърло. Могат да се използват почти без ограничения и от деца, и от възрастни.

Има различни варианти в начина на приготвяне. От съставките до това как да изглеждат нашите домашни близалки за гърло. Всичко е въпрос на вкус.

Някои приготвят това уникално домашно лекарство под формата на близалки, като към основните съставки прибавят различни билкови аромати. Но ако решите да ги оформите като като бонбони, също няма да сбъркате.

Предложете го така на вашето дето и точно тези близалки за гърло със сигурност ще станат неговото любимо лекарство против кашлица и болно гърло. Най-добре е да ангажирате и самите деца в приготвянето на така вкусните медено-джинджифилови хапчета за кашлица.

Така ще се чувстват полезни и по-лесно ще ги навиете да пробват бонбоните, ако са особено злояди. Най-хубавото е, че не съдържат никакви консерванти и оцветители, с каквито са пълни всички продукти в аптечната мрежа.

Домашни бонбони с джинджифил против кашлица

Как сами да си приготвим близалки за гърло против кашлица?

Необходимите продукти:

1. 250 грама пчелен мед
2. една чаена лъжица настърган корен от джинджифил
3. една чаена лъжица лимонов сок

В дълбока тенджера смесете чаената лъжичка джинджифил, лимоновия сок и 250 грама мед. Сместа се вари на слаб огън около час и половина-два. Важно е да запомните, че сместа не трябва да кипва. За да не направите грешка, по-добре е да варите на водна баня с постоянно разбъркване.

Към основната смес може да прибавите малко мащерка, отвара от лайка, а за да придадете допълнителен вкус използвайте канела, лимонови кори и ванилия.

Докато приготвяте отварата е необходимо да бъркате непрекъснато. Готовата смес изсипете във форма за близалки, като преди това добре сте гя намазали с краве масло. Сложете и по една клечка за зъби, за да се получи истинска близалка. Оставяте да изстине и да стегне. Ако не разполагате със специална форма за близалки, може да използвате най-обикновена силиконова форма за лед.

Бонбоните се дават всеки ден, като максималната доза е до три-четири бонбона. Само след няколкодневна употреба детето ще се възстанови, настинката ще отмине и кашлицата ще отшуми доста по-бързо, отколкото сте очаквали.

Може, разбира се да давате от лечебните бонбони и като превантивна мярка. В такъв случай по един на ден е напълно достатъчен. Коментари