5 вредни фактора, които състаряват кожата ви преждевременно

Вероятно ви се е случвало да купувате скъпи кремове, да посещавате козметични салони, да приготвяте какви ли не домашни рецепти и въпреки положените усилия, кожата ви да изглежда тъмна, повехнала и все и по-зле с времето.

Позната емоция, която кара голяма част от дамите да излизат извън кожата си и да търсят отчаяно панацея за този проблем. Истината е, че част от жените се опитват наблягат предимно на външното влияние на различните козметики, без дори да се замислят, че положителните резултати са резултат както от вътрешната, така и от външната грижа за тялото.

Ако искате да се преборите с отрицателните последици, прочетете по долу факторите, които оказват най-голямо влияние за непривлекателния вид на вашата кожа. Опитайте се да премахнете вредното влияние и след съвсем кратко време ще видите позитивните резултати от промяната на режима си.

1. Непрекъснатото се излагате на слънце

Вероятно сте големи фенки на слънчевите бани и изпитвате голямо удоволствие да се излежавате по цял ден под горещите лъчи. Е, крайно време е да престанете. Ултравиолетовите лъчи се считат за един от най-вредните фактори за кожата. И най-скъпият крем не може да спре преждевременното стареене и и появата на пигментни петна. Преди слънчеви бани се намажете с плътен слънцезащитен крем с висок фактор. Ползвайте шапки и не стойте повече от 30 – минути на пряка слънчева светлина.

2. Пушене

Изследванията в тази посока показват, че дамите, които пушат е 5 пъти по-вероятно да им се образуват бръчки в много ранна възраст, сравнени жените, които са пропуснали този вреден навик. Наложете си воля и пробвайте да загърбите цигарите веднъж завинаги. Бързо ще усетите резултатите както върху вашето здраве, така и върху външния си вид.

3. Алкохол

Ако искате да се радвате на сияйна и гладка кожа, е необходимо да пиете вода през целия ден. Не си въобразявайте, че е достатъчно само по време на хранене или след. Пожелателният прием е около два литра за 24 часа, за да имате хидратирана и свежа кожа. Така, че вместо алкохол, който съсипва кожата и образува бръчки, пийте вода. Алкохолът дехидратира тялото. Опитайте да употребявате концентрат възможно по-рядко и не по-късно от три часа преди да поемете към леглото. Приемът на алкохол води до подуване и торбички под очите.

4. Недоспиване

Ако сте жена, която държи на външния си вид, сигурно сте прочели доста модни списания, в които топ моделите се кълнат, че най-голямата тайна за техния перфектен външен вид е именно здравословния сън. И това донякъде е така, защото докато спите, тялото произвежда колаген и кератин, а те всъщност са „виновниците“ за регенериране на кожата. Ако системно не си доспивате ще се сдобиете с тъмни кръгове около очите и трайно увреждане и изтъняване на кожата. Нека сънят е най-малко 7- 8 часа.

5. Стрес

Стресът със сигурност се отразява изключително неблагоприятно на вашата кожа. За да не се стигне до там, релаксирайте винаги, когато имате възможност. Изберете подходящият за вас метод – чай, хубава музика, приятна книга и стойностната почивка. Ако нямате време за спорт, можете да се поглезите с хубав масаж на цялото тяло. Така хем ще си позволите и приятна почивка, а и същевременно ще се освежите и ще се почувствате много по-добре. Коментари