Лечебните свойства на хумата

Доста неща са изписани за лечебните свойства на природните продукти. Хората отдавна са запознати с ползотворното въздействие на плодовете и зеленчуците, растенията, отварите и чайовете както върху болния, така и върху здравия организъм. Те трябва постоянно да съпътстват менюто ни, за да сме здрави и в добра форма.

Всички тези продукти се числят към живата природа, защото имат органичен произход и повечето от тях са годни за директна консумация.

Освен тях обаче не трябва да забравяме, че и мъртвата природа крие някои невероятни тайни, които не трябва да се пренебрегват.

Да обърнем внимание на хумата.

Нейната сила е известна от векове. В случая не става въпрос за обикновената, а за лечебната глина /хумата/.

Тя отдавна предизвиква задълбочения интерес на учените и именно затова е изследвана в детайли. Според повечето медици тайната на лечебната хума е това, че има същата вълнова честота, каквото имат здравите човешки клетки.

Лечебни свойства на хумата

Въпреки, че все още е малко известна като неорганичен природен продукт, хумата се слави с антисептичните си свойства и е изключително богата на минерални соли. Тя съдържа толкова много от тях, в сравнително малко обемно количество, че всички плодове и зеленчуци събрани заедно, бледнеят пред нея.

Лечебната хума се използва за унищожаване на някои устойчиви бактерии в човешкия организъм. Тя е изключително полезна и незаменима добавка при лечението на тежки и трайни възпаления на белите дробове и туберкулоза.Освен минералните соли хумата съдържа и завидни количества магнезий, желязо, калции и поради тази причина се използва успешно за за лечение на анемия.

Лечебната хума има и външно приложение. Тя помага за обработване и бързо зарастване на силно инфектирани рани. По- задълбочените проучвания на това чудо на природата показват, че минералите, солите и съставките в него са състояние, което се усвоява много лесно от човешкия организъм.

Пиенето на лечебната глинена-хума вода е добро средство за пречистването на тялото от утайки, отрови и токсини. Отново трябва да отбележим, че става въпрос само за лечебна хума,а не за другите видове. Някои лекари я наричат „жива“ заради невероятната и сила. Цветът й е синкав.

Дозировка на хумата

Преди да започнете каквото и да е лечение с този продукт, той задължително трябва да бъде подбран и дозиран от специалист. Понякога към глината се добавят и други съставки за по-силно въздействие, като най-често това е чесънът. Подходът и количествата при всички пациенти са строго индивидуални и зависят както от степента и вида на заболяването, така и личностните особености.

Според някои изследователи лечебната глина притежава и особен вид енергия,защото идва от земята. Затова понякога може да бъде използвана и за лечение на безплодие.

Мистика и хума

Освен физическото и въздействие зад хумата се крие и богата символика, която съпътства множество религии и ритуали Според древните водачи тя има силата не само да лекува тялото, но и да пречиства душата и да ни връща към нравственото начало. Била е използвана още в Древен Рим за различни обреди и суеверия. В един от ритуалите дори на нея е посветена молитва.

Рецепти с хума

За профилактика на червата

Всеки ден се пие на гладно хумена вода. 1 ч.л. хума се разтваря в 1 ч.ч. вода. След като се утаи, се пие само бистрата вода.

При псориазис

Хумената вода се изпива заедно с утайката. В началото се пие по една лъжица от сместа, впоследствие – две, докато се стигне до три лъжи дневно и непрекъснато се увеличава гъстотата на разтвора. Ако причини запек, това е признак за наличието на прекалено много токсини в организма

При парадонтоза

Пие се разтворът от 1-2 ч.л. хума в 100 мл. вода. Ефикасно и при възпалени венци и начална фаза на парадонтоза.

При пърхот

Терапията с хума има благотворен ефект и що се отнася до пърхота. Лечебната хума се оставя да престои във вода докато не се разтвори и не се образува кашичка, която се нанася върху косата. Преспива се така и се измива само с вода.

  Коментари