Невен и оцет срещу бяло течение

На всяка жена поне веднъж в живота й може да се случи да има проблем с бяло течение, но няма нужда да изпадате в паника, а за да се отървете от него не е необходимо веднага да хуквате към аптечката.

Появата на бяло течение по принцип може да се окаже индикатор за възникнало инфекциозно заболяване. За това преди да пристъпите към лечение се консултирайте със съответния специалист, а след това се постарайте да отстраните първопричината за появяването на проблема.

Не бива да бъркате обаче бялото течение с нормалната влажност на влагалището, ако наистина имате проблем ще се появят някои от следните симптоми – сърбеж, парене и неприятна миризма.

Ако имате силна имунна система бялото течение може да мине и от само себе си, но в повечето случаи се налага третиране с лечебни средства.

Бялото течение може да се лекува и с методи от народната медицина, които помагат безотказно. Сега ще ви предложим няколко лесни за изпълнение, но ефективни бабини рецепти, които да приложите в домашни условия.

Лечение на бяло течение с чесън

Всички познаваме уникалните свойства на чесъна. Говори се, че дори извлек от чесън лекува предракови състояния. Чесънът е съставка в много хомеопатични и билкови лекарства, които се предлагат на пазара. Неговите лечебни свойства са познати от древността.

Как да използвате силата на чесъна срещу неприятния проблем с бялото течение? Счукайте няколко сикилидки чесън и получената каша увийте стегнато в стерилна марля. Тази импровизирана „свещичка“ поставете, внимателно във влагалището за три часа, след което внимателно отстранете. Самата процедурата не е от най-приятните, но гарантира пълното излекуване.

Домашно лечение на бяло течение с чесън

Лечение на бяло течение с оцет

Колкото и да ви се струва странно, ябълковият оцет е едно страхотно решение на проблема. Действа много бързо, лесно и е изключително евтин. Единственото необходимо, което трябва да направите е да се снабдите с натурален ябълков оцет.

Разтвор за промивки с ябълков оцет се приготвя като се разреждат две супени лъжици от него в половин литър преварена вода. Правете промивките сутрин и вечер, като в същото време изпивате по една чаена чаша вода, в която разбърквате по една чаена лъжичка оцет и мед. Положителният ефект ще е налице само след няколко дни.

Лечение на бяло течение с невен

Изключително полезна билка, не само за бяло течение, а и за редица други женски проблеми. В разрешаването на този проблем ще ви помогне половин чаена чаша пресни листчета невен, накиснати в 400 мл зехтин. Така получената смес, оставете да престои около седмица на слънчева светлина. След това добавете 50 мл преварена вода и съхранявайте разтвора на тъмно и прохладно място и си правете промивки минимум два пъти дневно.

След като сте се справили с проблема е добре да си направите нови изследвания при вашия гинеколог. Посетете го три-четири дена след края на цикъла си и проверете дали инфекцията е напълно излекувана или имате нужда от повторен курс на лечение. Коментари