Лесни и ефективни съвети как да прочистите организма си

Няма значение дали сте прекарали много бурна нощ с изобилие от питиета или дълъг уикенд покрай тежки маси отрупани с нездравословни блюда организмът има нужда от прочистване и възстановяване. Добре е да знаете какви са начините да изчистите токсините от организма си.

Самото прочистване може да се прави с помощта на различни методи за детоксикация, но помнете черният дроб е този, който способства за по-бързото отстраняване на токсините от вашия организъм, така че помогнете му.

Съветите, които ще ви дадем по долу ще ви помогнат успешно за детоксикацията на организма. И все пак имайте предвид, че не бива да се прекалява с нищо и ако имате някакви притеснения, трябва своевременно да се консултирате с лекаря си.

Ето и шест метода, които ще ви накарат да се почувствате „чисто нови“:

1. Естествено, на първо място вода. Пийте много вода. Това е може би най-простият, но същевременно ефективен начин за прочистване организма. Водата ще ви помогне да изхвърлите токсините, а и ако сте прекалили с алкохола то със сигурност тялото ви е силно дехидратирано. А пък кожата ви ще изглежда значително по-добре, ако консумирате дневно минимум поне литър и половина или два вода.

Масаж за пречистване и детоксификация на организма

2. Масаж.

Сигурно нямате особена причина, за да се поглезите с масаж, но не бива да пренебрегвате ползите от тази процедура. Със сигурност ще се почувствате релаксирани, но не само това. С масажа ще стимулирате циркулацията на кръв и така ще изхвърлите доста токсини от организма си. Всеки вид масаж има различен ефект върху детоксикациятя, така че не забравяйте да го обсъдите с масажиста, преди процедурата.

3. Тренировка.

Физическата активност е чудесна за вашето тяло, а по-обилното потене, което ще предизвика тренировката ще ви помогне по-бързо да се отървете от токсините. Не пренебрегвайте сауната и парната баня. Те също ще стимулират организма да изхвърли токсините по-лесно.

4. Консумирайте фибри.

Често в храносмилателната система се задържат някои отпадъци и токсини, които ви карат да се чувствате много зле. Подпухнали, с подут корем. Ако намалите вредните продукти и увеличите приема на фибри, вие ще стимулирате тялото си да функционира по-добре и от неразположението няма да остане и следа..

5. Антиоксиданти.

Храните, които са богати на антиоксиданти са добре известните ни – авокадо, орехи, бадеми, спанак, зеле, ябълки, боровинки и малини. Да не забравяме и зеленият чай, който е наситен с тях. Не пропускайте да пиете по няколко чаши на ден. Всъщност, ако антиоксидантите присъстват в ежедневното ви меню, могат значително да подпомогнат естественото прочистване организма ви.

6. Смутита.

Смутитата са всъщност шейкове, богати на хранителни вещества и детоксикиращи съставки. Те дават на организма сериозен тласък и подобряват метаболизма. Едно смути на ден, направено от банани, ябълки, магданоз, портокал ще извърши с организма ви чудеса. Коментари