Как да се преборим с менструалните болки, без да се тъпчем с лекарства

Няма жена, която поне веднъж да не е страдала и от тези неприятни болки в корема в определени дни от месеца.

За съжаление дамите често са жертва на болезнените мускулни спазми по време на цикъла си.

Вместо всеки път да тичате до аптеката и да си купувате куп лекарства може да се доверите и на напълно естествени лекове.

Ето и няколко лесни начина, с които да се преборите с болката:

1.Горещ душ

Ако имате възможност, още при първите пристъпи на внезапна коремна болка, влезете под душа и се изкъпете с гореща вода. Топлината определено ще засили притока на кръв до тазовата област и така мускулите ще се отпуснат. В следствие на това мускулните спазми ще намалеят и съответно нетърпимата болка по време на цикъл ще отшуми.

2. Електрическа възглавница

Купете си възглавница на ток. Няма как да тичате през пет минути под душа. Затова ви предлагаме този лесен и икономичен вариант. Облекчаващото действие на електрическата възглавница е доказано и изпитано. Поставете я на мястото, където ви боли, така ще си осигурите постоянно облекчение на маточните мускули.

Лечение против менструални болки при месечен цикъл

3. Тренировка във фитнеса

Докато човек тренира, в организма му се отделя хормонът на щастието – ендорф. Тези хормони влияят положително върху болката по време на цикъл. Ако подберете правилните упражнения, освен че ще тонизирате и стегнете тялото, ще намалите и интензивността на спазмите. Правете по-интензивни тренировки седмица преди менстурация, за да постигнете по-добри резултати. Научно доказано е, че дамите, които отделят повече време на спорт, страдат по-малко от мускулни крампи.

4. Чай от джинджифил и канела.

Приемът на топли напитки намалява част от менструалната болка, но тайната тук е друга. Историята от ползите на джинджифила е дълга и е известен фактът, че той е уникално средство за борба срещу болката. Канелата има противовъзпалително действие и стимулира метаболизма. Който и чай да изберете със сигурност ще намали маточните спазми и болката от тях.

5. Йога.

Не става въпрос за всяка йога, а за един определен вид, наречен Йога Нидра. Тя е създадена специално за облекчаване на менструалните болки. Помага за решаване и на други проблеми в този период от месеца като обилно течение, например. Йога Нидра се съсредоточава върху дълбоката релаксация и медитация. Отличните резултати, които се постигат с този вид йога, се дължат на дълбоката релаксация, която е „виновна“ за понижението на хормоните. А те имат ключова роля при цикъл. Коментари