Пет храни, които помитат мазнините в коремната област като торнадо

Водите твърде заседнал живот, не се движите, прекарвате много часове зад бюрото в офиса и за капак се храните нездравословно. Това определено води до натрупване на солидно количество мазнини точно в коремната област, а се трупат със скоростта на светлината и съответно след това изгарянето им е изключително трудно.

Все пак, ако сте се стегнали и решили да промените навиците си, то трябва да знаете, че освен редовните посещения във фитнеса ще трябва да си изградите и нов здравословен режим на хранене.

На помощ идват 5 храни, които действат като чистач на мазнините. Особено на тези около корема, помитайки ги като ураган. Ако спазвате определен режим и наблягате на храните, които ще ви препоръчаме само след няколко месеца ще се отървете от упоритите мазнини.

Разбира се ще трябва да се въоръжите с голяма доза търпение и да бъдете последователни в режима си.

Ето и петте топ храни, които ще ви помогнат да стопите мазнините около корема

Студени картофи

Да, добре ни разбрахте, ако хапвате картофи те трябва да са задължително студени. Другояче казано, не започвайте да се тъпчете с току що сварените горещи картофи, хубаво е първо да ги поставите в хладилника, където да престоят поне час.

Странно ви е каква точно е смисъла? Съдържанието на резистентна скорбяла в студените картофи е много по-високо.

Това означава, че мозъкът ни ще получи много по-бързо сигнал за засищане и няма да усещате глад часове след като сте яли студени картофи. Резистентната скорбяла има и друго чудодейно свойство, кара тялото да гори мазнини като ги превръща в енергия.

Рецепта как да приготвим Картофена салата

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е великолепен помощник за намаляване на теглото. Той пречи на мазнините да се отлагат в мастните депа и помага на организма за за тяхното бързо разграждане, което го прави особено подходящ за редукционни диети.

Калият и хидроксиянтарната киселина в оцета подобряват баланса на лошия холестерол и спомагат за правилното храносмилане. Освен това с него може да си направите чудесен дресинг за студената картофена салата.

Черен или червен боб

Бобовите култури, освен са богати на протеини и антиоксиданти са ценен източник на фибри и протеини. Също като студените картофи, червения боб има високо съдържание на устойчива скорбяла, която бързо ще ви даде продължително усещане за ситост.

Винаги избирайте боб с тъмен цвят! Това е доказателство, че съдържа много повече биофлавоноиди, спрямо другите разновидности. А биофлавоноидите, освен че са великолепна добавка към всяко едно меню спомагат за по-бързото изгаряне на мазнините.

Круши

Крушите като цяло са бедни на калории, но пък съдържат изобилие от фибри, биофлавоноиди и флавоноли, които имат силно изразено антиоксидантно действие. Веществата, които се съдържат в крушите съдействат за бързото изгаряне на мазнините.

Сурови слънчогледови семки

Слънчогледовото семе съдържа така наречените мононенаситени мастни киселини, които са изключително полезни за тялото ви. За да е полезно слънчогледовото семе трябва се консумира сурово. Така то ще ви помогне в борбата с лошия холестерол и изгарянето на мастните натрупвания.

Не очаквайте бързи чудеса . Няма как да промените всичко с магическа пръчка само за няколко дни. Ще са ви нужни поне няколко месеца, за да достигнете до идеалните за вас килограми.

Ако сте решили да спазвате здравословен режим е хубаво да изхвърлите всички вредни храни от менюто, с които сте се „тъпкали“ до скоро. Няма да изброяваме кои са „враговете“ на тялото ни. Ясно е че захарта, газираните напитки, чипсовете, мазните храни са най-големият враг във вашата диета.Коментари

xaresva mi.