Ракията помага при редица болежки. Наздраве!

Ракията помага при редица болежки. Ракията е традиционна българска напитка, която задължително присъства на нашата трапеза с шопската салата. Само че освен алкохолно питие, ракията може да се използва и като лекарство с отличен ефект, извадено от домашната аптечка.

Какво може да се лекува с ракия.

Ракията със своето антисептично, антивирусно и антибактериално действие е отличен натурален лек. В домашни условия се употребява най-вече при дихателни проблеми като бронхит, гнойни сливици, раздразнено гърло и упорита кашлица. Ракията повлиява добре лечението при ангина. Тя сгрява гърлото и намалява кашлицата.

Ако болният има температура

се правят компреси, за да се изпоти и така да изхвърли вредните токсини от тялото.

Ревматизъм

Алкохолното питие се употребява и за разтриване при ревматизъм и ставни болки.

Запушен нос

Бабините рецепти твърдят, че напоен с ракия тампон, ако се постави в носа, лекува успешно хрема и запушен нос.

Зъбобол

Има хора, които ползват ракията при подути венци и зъбобол. Трябва да се внимава да не изгорят хранопровода при по-продължително жабурене.

Пиенето на ракия също е полезно,

но разбира се, трябва да се внимава с количеството. 50г ракия дневно е достатъчно за организма. Премерената употреба на ракията подобрява кръвното налягане, спомага за заздравяване на стените на кръвоносните съдове, бори се с лошия холестерол.

Народна медицина. Ракията лекува редица болести

Рецепти с ракия, които помагат за лечение на редица заболявания

Гнойни сливици: В 250 грама домашна ракия се прибавя 125г мед и лъжичка нишадър. Цялата смес се затопля и после с нея се прави гаргара 3-5 пъти на ден.

Простуда: В 250 грама, много силна ракия се добавя 15г камфор и преди лягане се прави хубава разтривка със сместа. След разтривката болният трябва да изпие чаша горещ чай, да се завие хубаво с много топли завивки, за да се изпоти докато спи и да излязат токсините.

Компрес за гърло с ракия и черен пипер: Развиваме памука добре, напояване го с ракия и след това поръсваме с черен пипер. Компресът се увива около гърлото и се завива с дебел шал. Така поставен се оставя за една нощ.

Тези компреси не се препоръчителни за бременни и малки деца. Внимание! Ако поставяте компрес с ракия на гърдите, внимавайте да не е от страната на сърцето.

За шипове: В половинка ракия се поставят 4 цвята от кестен. Тинктурата се оставя 20 дни на хладно място без да се излага на слънчева светлина. С готовата смес масажирайте участъците с шипове.

Ставни болки: В половинка ракия се поставят 30 глухарчета, но само цвета и се оставят да престоят така около 10 дни на пряка слънчева светлина. Готовата смес се прецежда, а настойката се употребява за масажиране на болящите стави.

Употребявайте ракията разумно и на маса, и за лечение, за да има наистина ефект.Коментари

а наздраве

e che razbiraseeee s salatka