Топ храни, които освен, че засилват имунитета помагат и да отслабнем

Зимата наближава, а с нея настъпват и вирусите инфекции. Няма панацея за грипа, но има различни начини, чрез които можем да се предпазим. От редовно миене на ръцете до засилване на имунитета. Какво е мястото място на здравословните храни в борбата срещу настинки.

Специалистът по здравословно хранене Лаура Манинг дава изключително полезни съвети какво да включите с менюто си, за да не се боледувате плюс един изключителен бонус – едновременно с това и да се отървете от излишните килограми!

Тук ще ви изброим храните, които не само ще ви помогнат да кажете „довиждане“ на излишните килограми, но и които ще ви подсигурят с достатъчно силен имунитет, за да не се разболявате:

1. Цитрусови плодове.

Цитрусите и най-вече портокалите са подходящи срещу редица заболявания. Портокалите не само унищожават вирусите, но и помагат за бързото възстановяването на костите. д-р Матинг уточнява, че все пак цитрусите не могат да ви помогнат на сто процента да не се разболявате, но ще ви помогнат в борбата с вируса, ако това все пак той ви връхлети. Вкусът им пък ще ви помогне да „убиете“ неистовото си желание за нещо сладко и други вердни лакомства, а това води до нещо хубаво – намаляване на теглото.

Цитусовите плодовr не само, че повишават имунитета, но и помагат за отслбване

2. Кейл

В кейла има много антиоксиданти, които стимулират имунната система. Хубаво е да хапвате кейл, заедно с чесън и зехтин, или да го комбинирате със сирене. Действа много добре на храносмилателната система.

3. Мляко.

Изключително полезна здравословна закуска. В киселото мляко се съдържат много пробиотици, а приети на закуска, те помагат на храносмилателната ви система да бъде в перфектна форма. Д-р Манинг коментира, че „киселото мляко“ е като като брава с ключ, която пуска добрите неща и премахва лошите“

4. Чесън.

Добре познаваме специфичния аромат на чесъна. Когато е студено е особено подходящо да добавите няколко силидки чесън към своето меню. Чесънът е пълен с антиоксиданти, които доказано се боят и с рака. Освен чесън е хубаво да наблягате и на различните видове лук. Освен, че те правят храната много по-вкусна, не се налага да прибавятя много мазнини към нея, което пък се отразява на килограмите.

5. Мед и чай

Медът има уникални свойства. Той може да успокои гърлото ви боли или страдате от силна кашлица, например. А чаят, особено зеленият съдържа антиоксиданти и е абсолютно доказано, че засилва метаболизма.

6.Горещ бульон.

Пилешката супа действа много добре , ако искате да прочистите храносмилателната система. Съдържащият се в пилето протеин помага на вашите клетки да се възстановят, а пък в зеленчуците има изключително полезни вещества, които засилват имунитета. Но ако ще готвите, то трябва да сте наясно, че сами трябва да приготвите вашата пилешката супа, тъй като на всички е ясно, че готовите са пълни с големи количества консерванти и натрий, което е вредно за организма. Коментари