Виж какъв тип фигура си! Формата на тялото определя продължителността на живота

Фигурата при жената е няколко типа. Тя се определя на базата на това в коя област се складират най-много тлъстинки. Според това и учените са определили няколко типа дамска фигури. Това са ябълкова, крушовидна, пясъчен часовник и бананова. Пак според фигурата се определя и продължителността на живота.

Ябълката

Дамите с такава структура имат доста широка талия, едър бюст и тесни бедра. При този тип жени краката обикновено са доста слаби и дълги.

Крушата

Жените с фигура под формата на круша се отличават със свити, към тесни рамене, широки и едри бедра и много добре очертана талия.

Бананова

Банановата структура при жените, предполага и форми, които нямат особени извивки. Раменете и ханша са с почти еднотипни. Би могло да се каже, че фигурата тук е „момчешка“. Дамите в повечето случаи са с доста дълги и кльощави крака.

Пясъчен часовник

Тук определено фигурата на жената изглежда доста пропорционална и съразмерна. При този тип фигура както гърдите, така и бедрата са със съразмерни пропорции. Талията е тънка и добре подчертана.

Формата на тялото определя продължителността на живота

Учените твърдят, че типът фигура е от основно значение за продължителността на живота.

Дългогодишните научни изследвания доказват, че дамите, които имат тяло с форма на круша, живеят до 10-15 години повече, отколкото жените с фигура от типа „ябълка“.

Доказано е, че мазнините, които са разпределят в коремната област намаляват продължителността на живота и определено водят до заболявания, както на сърдечно-съдовата система, така и до диабет, задух, бъбречна недостатъчност и други заболявания.

В САЩ и Англия е проведено дългогодишно проучване, в което се твърди, че ако една жена на 30-35 години има ябълковидна форма на тялото, то тя намалява продължителността на живота си с около 15%, сравнено с жените с по-малко мазнини в областта на корема или тези тип банан.

Учените, които ръководят проекта, твърдят още, че продължителността на живота не зависи само от мазнините, които се натрупват в областта на корема, но както и от тяхната мудност и изгаряне. Талията на жените не бива да надвишава половината от височината. Ето например дами, които са с височина 162-165 см., не бива да да надвишават талия от 80 сантиметра.

Изследователите също казват, че мазнините, натрупани в областта на корема и талията намаляват продължителността на живот, не само на дамите, но и на техните половинки. Ето защо е хубаво да следите телесното си тегло и периодично да измервате обиколката на талията.

Формата на тялото при всяка жена е различна и в следващите статии ще се опитаме да ви дадем ценни съвети относно храненето, диетите, физическите натоварвания за най-срещаните типове тела при дамите – тип ябълка и круша.

Диета за тяло с форма тип „ябълка

Диета за тяло с форма тип „круша

 Коментари

oprili4avam se kato kry6a-xixiiiiiiii.

И аз-хахохии

Нищо не се споменава за фигурата във форма пясъчен часовник!