Уникални факти за клитора, които не знаете

Дали има човек, който не може да отговори на въпроса: Кой е най-чувствителният орган на удоволствието при жените – клиторът, разбира се. Е, не всички знаят конкретни подробности за функцията му и предназначението. Истината е, че той има решаваща роля за женската сексуалност и нейните изяви. Клиторът е онзи път, който води към мощния женски оргазъм.

Ако си мислите, че знаете за клитора, но не много, в следващият текст ще ви срещнем с най-интригуващите факти за него и онези особености, които го различават от всички останали органи в женското тяло.

Ето и 8 интересни факта за клитора:

1. Клиторът наистина е единственият орган в женския организъм, който съществува само за едно и целта е достигане и предоставяне на сексуално удоволствие!

2. Знае се, че клиторът е трябвало да представлява женски аналог на пениса при мъжа. Но на практика еволюцията нещо е изневерила на развитието му. Клиторът се е развил от същия този фалически израстък, какъвто притежават и мъжете. При дамите обаче е изменен в много малък орган. Снабден с хиляди нервни окончания той има едно единствено предназначение – да отприщи сексуалната енергия на дамите.

3. Главичката на клитора в повечето случаи е с големината на семка от слънчоглед. В тази семка се вплита над 9000 нервни окончания! И сега за сведение. Това е почти тройно повече, отколкото са нервните окончания в главичката на мъжкия пенис!

4. Клиторът е сходен по структура с пениса при мъжете, затова има нужда от специално стимулиране, което да накара жената да достигне до екстаз. Има много на брой дами, които не успяват да получат оргазъм при вагинална стимулация, но когато на помощ дойде клиторът изригването е сигурно.

Клиторът расте по време на целия живот на жената

5. Клиторът има многократно по-голяма концентрация на нервни окончания, отколкото вагината и затова е доста по-чувствителен. Съответно клиторната стимулация довежда жените до много по-интензивни оргазми. Клиторът се вижда над кожата само на няколко милиметра. Истината е, че големината му достига приблизително 10 см! Голямата част от него е скрита под гънките на кожата, затова ако мъжете искат да накарат дамата да полудее, стимулацията трябва да е доста интензивна.

6. Интересно е, че размерът на клитора се увеличава по време на целия живот на жената. Той расте най-много, когато жената вече е навършила 30-ата си година и след нея. Доказано е, че приз този период клиторът се е увеличил почти четири пъти спрямо размера си в тинейджърските години на девойката.

7. А това определено не го знаете. Клиторът не остарява с времето! Дори и жената да премине зенита на зрелостта си, той остава след това в своя сексуален пик до края на живота й!

8. Има и наблюдения, че при генетични аномалии или повишени нива на мъжки полови хормони при някои от момичета, те се появяват на бял свят с клитор, толкова голям, че прилича на пенис. Всъщност, няма място за паника. Той си е напълно здрав и чувствен, но много родители се плашат и водят децата на операция, за да да го върнат в нормалните размери, с цел да не страда девойката при достигане на на половата зрялост.

И отново – клиторът е пътят, който води жената към оргазъм.

Накрая един важен съвет за господата. Ако партньорката ви сподели с някоя приятелка „Той дори няма идея къде се намира клиторът ми!“, значи сте се представили доста зле и най-вероятно тя скоро ще ви потърси заместник.

Запомнете почти всички жени обожават мъжете, които си играят с клитора им с желание и съответното умение. Ако бъдеш търпелив и го направиш както трябва, то жената просто ще забрави къде се намира и ще изригне в разтърсващ оргазъм! Коментари