Основни хигиенни навици преди и след секс, които трябва да спазвате задължително

Да поговорим сериозно за секса и за основни хигиенни навици преди и след него. Чрез интимния акт ние задоволяваме нашите физически и емоционални желания. Но не бива и да забравяме, че всъщност освен приятно занимание, сексът е и полезен за здравето ни. По време на полов акт и след него в организма се отделят определени химикали, които спомагат за цялостната работа на тялото, а и повишават и многократно настроението.

Преди да пристъпим към секс, трябва да сме добре информирани.

Ако искате да се радвате на щастлив и здравословен полов живот просто е необходимо да спазвате някои основни хигиенни норми с партньора.

Какво е най-важно да знаем преди преди и след полов акт ?

Започваме с жените.

Трябва да подчертаем, че прецизното измиване на половите органи преди и след секс е много важно. Така ще успеем да предотвратим в зародиш различни видове инфекции и най-вече гъбична, която е и най-често срещаната.

Внимание!

Вагината и вулвата веднага да се измиват след приключване на половия акт, за да не се задържат излишни секрети, които пък от своя страна са отлична среда за размножаване на бактерии в организма ви.

Добре е да знаете също, че ако сте от двойките, които харесват и практикуват редовно анален секс, трябва да бъдете перфектни с хигиената на ануса. Задължителните правила за безопасен анален секс сме ги изброявали не веднъж. Правилото е простичко – ако спазвате прецизна хигиена ще избегнете пренасянето на така опасните анални бактерии към вагината.

Хигиенни норми за полов живот

Какво не бива да пропускаме?

За мъжа е ясно-трябва да наблегне върху хигиената на пениса. Измиването на главичката на пениса е от първостепенно значение, ако не искате да си навлечете някоя инфекция. Как да процедирате? Много е важно да се издърпа препуциума, за да може почистването да стане по-качествено. Мъже, не забравяйте това!

Препуциумът е много нежен и чувствителен, а бактериите и телесни течности са особено подходяща среда за размножаване на микроорганизми и съответно поява на инфекции.

Нещо, което вероятно пропускате, а трябва да се прави редовно.

И мъжът и жената е хубаво да си мият ръцете преди и след секс и най-вече да се почиства мястото под ноктите, защото прехвърлянето на бактерии по този начин е изключително лесно.

През лятото е задължително да обезкосмявате интимните си части.

Не само от естетична гледна точка. Окосмяването всъщност е перфектна предпоставка за задържане на влага. А от топлината и потта съответно може да ви се появят обриви и гнойни пъпки. Ясно, е че те са и предпоставка за доста инфекции.

Ако искате да избегне лошата миризма, то избягвайте секса през първите дни от месечния цикъл на жените.

Оралният секс не бива да се практикува, ако

някой от партньорите има ранички около устата или по гениталиите. Така лесно ще предадете инфекцията, ако има такава.

Е, не бива да стигате и до крайности като всеки път се стремите да си осигурите супер стерилна среда за вашия интимен акт. Ще убиете изненада и първоначалното желание. Спазвайте някои прости правила и всичко ще е наред.Коментари

полезно е особено за някои 🙂

da