17 неща, с които задължително трябва да се разделим преди Новата Година

С какво да се разделим през Новата година! Винаги е така. Преди да изпратим старата и да посрещнем Новата година ни се иска да направим дълъг списък с желания и задачи, които да се сбъднат или поне да се реализират през следващата година.

Факт е обаче, че голяма част от хората се съсредоточават не върху това, от което трябва да се освободят, а само върху това, което искат. Ако все пак желаете нещо да дойде при вас, трябва да освободите място и да се отървете от много негативни, ненужни и вредни неща.

Затова не си искайте и не си обещавайте каквото и да е било, преди да се сбогувате с някои характеристики,

които се отнасят за вашата личност, с отрицателното си мислене и негативното отношение към света. Бъдете позитивини, вярвайте, бъдете упорити и всичко ще се случи! Всичко е във вашите глави, вашето мислене и нагласа! Хайде, четете и давайте напред!

Ето ги и тях.

1. Кажете сбогом на лошия си нрав.

Не допускайте да извършите някоя глупост или нещо необмислено, само защото временно не се чувствате на място.

2. Изхвърлете яда си.

Животът не е толкова дълъг, за да се тровите с негативни емоции. Истината е, че ядосвайки се, наказвате само себе си и то за грешките на странични хора. Просто спрете да го правите.

3. Мисълта, че другите са много по-добри от вас трябва да остане зад гърба ви през новата година.

Няма идеални хора. Потърсете къде се крие вашата сила и се съсредоточете върху нея. Не е нужно да се сравнявате с околните. Е, ако все пак понякога го правите, нека това да е вашия стимул, а не повод за недоволство.

4. Сбогувайте се всичко с „изтекъл срок на годност“.

Да, израстването е нещо болезнено. Промяната също. В крайна сметка обаче няма по-болезнено нещо от това да седите на място, което отдавана не е част от вас.

5. Сбогом на всички отминали трагедии.

Не се заравяйте в миналото, само взимайте поука. Не е нужно да си съсипвате бъдещето заради отминали неща.

6. Маниера да бягате от проблемите, оставете в старата година.

Ако криете проблема, той не само, че не изчезва, а повечето случаи дори се задълбочава. Проявете смелост и сила и се изправете лице в лице с неприятностите.

7. Сбогом и на малките всекидневни недоволства.

Голяма част от стреса, на който се подлагате, си го причинявате сами. Начинът по, който реагирате на малките неща ви причиняват повече стрес, отколкото самия проблем. Променете вижданията и нагласата си за света около вас, бъдете позитивни.

8. Идеята, че материалното благополучие определя вашата личност е пагубно.

Сбогувайте се и с нея. Да, света, в който живеем е материален, но не забравяйте, че не струвате толкова, колкото струват вашите обувки или кола. Две неща са ключови за човека – търпението, когато няма нищо и отношението към другите, когато има много.

9. Нека кажем сбогом на малките „бели“ лъжи.

С тях няма да изградите доверие.Бъдете искрени, дръжте на обещанията си и кажете „съжалявам“, когато сте се провалили. Бъдете такъв човек, какъвто и вие искате са срещнете и с когото искате прекарате времето си.

10. Изпратете в миналото идеята,

че задължително трябва да поставяте нуждите на другите пред самия вас. Раздавайте се за хората около вас, но не им позволявайте да ви използват.

11. Опитайте се да се разделите със страха.

Страхът е най-масовият убиец на мечти. Не му позволявайте да достигне и до вашите. Страхът е повод за много необмислени постъпки, за които после съжалявате.

12. Престанете да се критикувате за всичко.

Няма да постигнете нищо, ако непрекъснато критикувате личността си. Чрез критиката може да се поправите и да видите грешките си. През следващата година трябва да се научите да се обичате, да си прощавате и да се приемате, такива каквито сте.

13. Убеждението, че не сте достатъчно привлекателни

също трябва да остане в миналото. Човек е красив не само с физическите си характеристики, но и с излъчването и отношението му към света. Със сигурност се досещате за ужасно чаровни хора, които определено нямат перфектната физика и въпреки всичко са много атрактивни за другия пол. Ето, за това ви говорим.

14. Кажете сбогом и на навика

да се променяте, само за да ви харесат другите. Ако искате да се промените, то нека бъде само, защото чувствате такава нужда и защото мислите, че така ще се превърнете в по-добър човек. Промяната би трябвало да стане само, ако мислите, че това ще е най-доброто за вас.

15. Сбогом на идеята,

че всички трябва да ви харесват. Е, това просто е невъзможно. Само се сетете за звездите и известните, които имат милиони фенове, но са и обект на постоянни хейтърски коментари от други хора.

16. Изпратете в миналото идеята,

че е много късно за ново начало. Никога, ама никога не е късно да започнем отново. Винаги може да се опита. В крайна сметка хората съжаляват само за онези нещата, които не са направили,но не и за тези, в които са се провалили.

17. Разделете се с навика

всичко да се отлага за последната минута. Спрете да бавите и протакате нещата. Свършете това, което се иска от вас днес, така ще избегнете и излишните стрес и напрежение. По този начин животът ви определено ще е по-лесен и спокоен.Коментари

Да се разделим……..