Секс или спорт, изберете сами!

Стига с тези тежки физически упражнения. Прекарвате няколко часа във фитнеса. Уморени сте, но резултатите никак не ви харесват. Потите като за световно, а когато се приберете в къщи дори не забелязвате половинката, защото упражненията са ви изтощили до краен предел.

Ново изследване доказва, че ако желаете наистина да сте в супер кондиция през настоящата година най-доброто решение е да правите секс. Хем горите калории, хем си доставяте удоволствие.

Медици се заели с не леката задача да изчислят калориите, които изгаряме под завивките. Според данните, които дават, само за 30 минути ласки мъжете се разделят със 120 калории, а жените почти с 90. Но казано в прав текст – сексът съвсем спокойно замества лудите тренировки в залата.

Специалисти от канадски университетски център в Квебек включили в изследването си 20 двойки на възраст от 18 до 35 години, от които са изисквали да се посветят на интимни удоволствия поне един път седмично. Изследването е продължило около месец. Същите са провеждали и редовни физически натоварвания в зала, в рамките на половин час. Изследваните са носили специализирани устройства за измерване на това колко енергия изразходват и какво удоволствие получават от натоварването.

Изводът е един – сексът спокойно може да се окачестви като съвсем пълноценно физическо натоварване. Отгоре на всичко и мъжете, и жените са единодушни, че за тях сексуалните подвизи носят по-голямо удовлетворение от спорта и джогинга. Изследователите са стигнали до извода сексът да стане част от специализирани програми за повдигане на тонуса и намаляване на теглото, предлагани от консултанти в областта.

Ето ги и данните. Средностатистически един мъж изгарял 9.1 калории на пътеката за бягане, докато при секс цифрата е 4.3 калории. Представителките на нежния пол се стопяват 7.2 калории за една минута прекарана във фитнеса, а в прегръдките на любимите си изгарят 3.4 калории за същия период. Обаче, когато се отнася за кратки периоди от време господата, които се раздават в леглото могат да хабят повече енергия под завивките, отколкото в залата за фитнес.

Сексуалната активност се отразява не само върху физическия ни тонус, както е при спорта, а и върху емоционалното и умственото ни състояние. Правете секс и ще бъдете здрави, силни, задоволени и щастливи.Коментари

Super fitnes