10 любопитни факта за флирта, които не знаете

Той мен ли гледа? Дали тя се усмихва на мен? Няма човек, който да не си е задавал тези вечни въпроси.

Флиртът освен, че е забавен и вълнуващ, също така е здравословен, влияе добре на емоционалното състояние и повдига самочувствието ни. Така поне твърдят учените.

Оказва се че повече от половината сигнали, които даваме идват чрез езика на тялото, близо 40% чрез интонацията и само 7% чрез онова, което казваме.

По долу може да прочетете 10 интригуващи факта за сигналите, които подаваме, когато някой ни харесва.

1. Повече флирт, повече внимание.

Нека сме наясно. По-голямо внимание печелят не най-красивите, а най-кокетните. Ако давате на другия пол около 35 сигнала на час, то бъдете сигурни, че ще получите поне четири малки романтични приключения за същия период.

Вероятно мислите, че 35 сигнала са ужасно много? Доказано е, че флиртуващата дама, дали е съзнателно или не, изпраща такива сигнали практически непрекъснато. Като сигнал се възприема дори лекото навеждане на главата или случайното докосване.

2.Три бързи погледа стигат.

За да разбере съответния човек, че сте заинтригувани от него, е необходимо единствено да му хвърлите три бързи погледа. И една малка хитрост, която ще ви помогне за бързо привличане на внимание- уловете погледа му и задръжте 2-3 секунди. Смятате, че е твърде кратко. Когато го направите обаче ще ви се стори като цяла вечност. Обикновените погледи продължават не повече от 1,2 секунди.

3. Не усмивката, а очите издават намеренията

Когато се усмихвате на човека, когото сте харесали и в ъгълчетата на очите се образуват малки бръчици, това е сигурен знак, че искрено се радвате. Ако усмивката е само с устата, а очите не участват това означава, че е по-скоро от куртоазия и другият не изпитва истинско привличане.

4. Съвременният флирт? На къде без интернет!

С появата на фейсбук и Скайп флиртът с непознати стана нещо изключително лесно. Явлението секстинг – размяната на съобщения с откровено еротично съдържание и снимки, се превърна в развлечение не само за тийнейджъри, но и доста зрели хора разнообразяват интимния си живот по този начин. Изследване, направено сред над две хиляди възрастни показва, че това е редовен начин за прекарване на времето при хората на възраст от 18 до 29 години. Почти 35% от запитаните от тази възрастова група споделят, че са получавали еротични снимки от познати, а други 13% признава, че и те самите са изпращали такива.

5. Кокетство не винаги е това, което изглежда на пръв поглед.

Проучванията показват, че мъжете инат склонност да възприемат приятелските прояви от страна на жените за флирт, а това съвсем не е така.

Как да флиртуваме с непознати

6. Ако искате да разберете какво истинското отношение към вас вижте стъпалата.

Върховете на стъпалата често сочат в посоката, в която искаме да поемем. Ако пръстите на краката са насочени към вас, това е определено е добър признак. Ако сочат в обратна посока е добре да си направите съответните изводи. Обърнете внимание дали човекът, когото харесвате да не е привлечен от друг.

7. Подражанието е добър признак

Подражанието е признак, че харесваме някого. Учените твърдят, че имитираме хора, които ни харесват. Ако искате да проверите до колко някой се е увлякъл по вас направете един прост тест. Погледнете телефона си, преметнете крак връз крак и обърнете внимание дали обектът на интереса ви ще повтори движението. Ако го направи значи иска да се нагоди към вас и това е знак, че има смисъл да продължите с флирта.

8. Флиртуването се отразява добре на тонуса

Проучванията показват, че мъжете и жените, които флиртуват произвеждат повече бели кръвни телца, а това определено влияе положително на здравословното състояние.

9. Не прекалявайте със зяпането.

Според някои социологически изследвания най-честата грешка при флирта е прекаленото задържане на зрителния контакт. По този начин можем да стреснем този, когото наистина харесваме. А нищо чудно да ни помисли и за потенциални преследвачи.

10. Дружески задявки или флирт?

Общуването по приятелски може да наподобява флирт, но истинското привличане не може да се скрие. Дамата започва да играе с косата, полюшва бедра, минава уж “случайно”, леко хапе устните. Мъжът пък често се протяга, поставя ръцете в джобовете или съвсем неволно докосва дамата до себе си Коментари