6 урока, които ни дава разбитото за втори път сърце

6 урока, които ни дава разбитото за втори път сърце. Няма как, първата любов винаги оставя трайни и незаличими спомени в живота на всеки. Понякога хубави, понякога лоши. Но доста често се случва да се разделим с първата си любов и да се събудим без човека, с когото сме смятали, че ще се будим всяка сутрин. Но след известно време /съдбата обикновено си знае работата/се появява друг, в когото отново се влюбваме, дори по-силно.

Любовта, която се случва за втори път в живота ни в никакъв случай не е по-малко истинска от първата. Дори обикновено е още по-силна, защото е осъзната, зряла и в същото време по-изпепеляваща.
Дори и тя да има край, човек съумява да го преодолее по-лесно и да научи някои особено важни уроци за любовта.

Кои са те:

1. Простичко е.

Влюбвате се и обичате отново. Когато се случи да се разделите с първата си любов, обикновено си мислите че светът се е срутил и че няма смисъл повече да живее. И ето, втората любов идва да докаже точно обратното. Никой не е ограничен и обречен да обича истински само от един човек през живота си.

2. Да сте лесно нараним не е толкова страшно, колкото изглежда.

Когато обичаш някого истински, то ти успяваш да си разкриеш отново душата. Любовта изважда на показ истинските емоции, които повечето хора нямат желание да споделят с някой друг. Това всъщност помага и да разберат по-добре своята собствена личност.

Раздялата с любовта на живота ни се преживява и животът продължава напред

3. Пак ще има кой да ви обича, въпреки недостатъците.

Дори и втората ви любов да е претърпяла крах, тя все пак се е случила и е била част от живота ви. Били сте обичани без начени колко непоносими и досадни можете да сте понякога. Не бива да се отчайвате – отново ще има човек до вас. Ако пък имате повече късмет този път, той ще бъде до вас по-дълго и с него дори може да се окажете по-щастливи.

4. Комуникацията е важна.

Без да споделяте, говорите и обсъждате помежду си една връзка няма да издържи дълго време. Жените не трябва да мислят, че мъжете са способни да прочетат желанията им и да направят това, което те искат. В този ред на мисли, научете се както да говорите, но също така и да слушате Може би това ще е пътят към успеха със следващата любов.

5. Радвайте се на всеки миг, който споделяте с някого.

Никой не знае кога този миг може да се окаже последен. Не се впускайте да планирате ненужно, отпуснете, изживейте момента, усетете човека до вас с всяка фибра на тялото. Никой не знае кога ще дойде раздялата, наслаждавайте на присъствието, което имате в негово лице сега. Ако нещата приключат, ще ви останат спомени. Те са незаменими и трупайте повече, но положителни.

6. Какъв е този страх да обичате.

И сред двата пола се срещат хора, които се страхуват да се отдадат на любовта. Но ако поне веднъж позволите на някого да влезе в сърцето ви ще осъзнаете, че всъщност това е един уникален момент и като изживяване, и като емоция. Може и да не се получи, но поне ще знаете, че страстта и емоцията са си заслужавали. Коментари