8 плюса от съвместното съжителство

Все още има много двойки, които въпреки че се срещат от дълго време, се страхуват да заживеят заедно под един покрив, изтъквайки като претекст всевъзможни причини.

Причината според психолозите обаче е само една – страх и несигурност за бъдещето на връзката след подобна стъпка.

Ще се опитаме да ви представим част от положителни страни на съвместния живот, защото според мнозина той е същината на една истинска връзка. Вие обаче избирате как – „заедно“ или „поотделно“.

1.Любовта витае навсякъде в дома

Ако заживеете заедно с половинката си може би ще почувствате как любовта витае около вас. Няма да я имате само, когато се срещате някъде навън или когато ви подаряват нещо за специален повод. Любовта ще е около вас дори тогава, когато се прибирате скапани от работа, а вашият партньор ви посреща с целувка на вратата. Най-хубавото от всичко това е, че отпада нуждата след дълъг работен ден да се гласите и обличате тепърва за среща.

2. Усмивката на партньора ви зарежда през целия ден.

Доказано е, че усмивката на човека, когото обичаме е нещото, което може да ни направи много щастливи. Неговото невидимо присъствие е напълно достатъчно, за да се насладите напълно на прекараното заедно време.

3. Всеки ден сте заедно

В редица съвременни връзки партньорите не живеят заедно и нямат шанса да се срещат всеки ден. Ако все пак решите да направите тази крачка някой ден ще имате чудесната възможност да се наслаждавате на компанията един на друг всеки ден и да се радвате на прекрасните моменти, които споделяте заедно в общия ви дом.

4. Екипна работа

Да, така е, работите в екип. Ако разпределите по равно ангажиментите си, нещата се случват по-лесно. Домакинската работа, задачите, покупките. Всички задължения, свързани с ежедневието, са много по-лесно решими, когато имате човек до вас. Ако сте заедно, вие не сте просто двойка влюбени, а сплотен екип. Хубаво е.

5. Взаимно се учите един от друг

Едно съжителство ще ви даде шанс да се опознаете много по-добре. Да приемете неговите навици, да промените част от вашите собствени привички. По този начин успешно ще сверите часовника с вкусовете на вашата половинка. Много е важно да проумеете още в началото на съвместното съжителство, че ще има навици, които на вас ще ви се струват съвсем в реда на нещата, но на другия могат да му се сторят не много приятни. Ако се обичате ще научите да редуцирате някои неприятни черти в характера си.

6. Опознавате в дълбочина човека до вас

Убедени сте, че познавате половинката си. Е, не бъдете толкова сигурни. Това може да се случи само, ако живеете под един покрив. Така ще видите цялата истина за него. Колкото повече време прекарвате с човека до вас, толкова повече се увеличават шансовете да попаднете в различни ситуации, в които наистина да разбере каква е неговата истинската същност. Каква е реакцията му в определени моменти, за какво може да разчитате на него и какво да очаквате? Животът под един покрив е възможно най-добрият начин да разберете дали наистина с този човек може да кроите планове за по-далечно бъдеще.

6. Жилището се превръща в дом

Ако споделите вашето жилище с някого ще започнете и заедно да си създавате традиции. Заедно ще се грижите за дома, за уюта, за храната. Всичко, от което човек има нужда в този момент е да промени, направи, създаде и изгради нещо ново, с някой, който е близък до сърцето му. Ето, това превръща обикновеното жилище в дом. Винаги ще има разногласия по някои въпроси, но домът споделен от двама души, е нещото, към което всеки дълбоко в себе си се стреми.

7. Има човек, който винаги ще се грижи за вас

На всеки му се е случвало да има дни и нощи, в които не се е чувствал много добре, независимо от причината. Съвсем по друг начин стоят нещата, когато до вас има някой, който винаги може да ти помогне, да те гушне и да ти окажа подкрепа. Когато вашата половинка ви подаде ръка, всичко друго е без значение. Той е вашата опора.

8. Комуникацията е по-лесна

Ако споделяте общ дом нескончаемите телефонни разговори намаляват видимо. Най-хубавото от всичко е, че може да си кажете очи в очи нещата, които ви вълнуват, ядосват, напрягат вкъщи. Това може да стане докато се храните заедно, докато гледате телевизия или просто докато си се гушкате на дивана.
Много двойки споделят, че когато са заедно у дома дори не изпитват необходимост да поддържат разговора. Стига им да се сгушат заедно, да усетят присъствието на другия до себе си и да се отдадат на приятни емоции. Коментари