Двойка със 75-годишен брак: Успяхме с редовни кавги!

Има ли тайна за дълъг брак?

Оказва се, че има и тя се крие не в друго, а в редовните скандали между двойките. Това споделят съпрузи от Англия, които наскоро отбелязали 75 години съвместен живот и споделят историята си във вестник „Дейли експрес“.

Джоузеф Литълууд, който е на на 98 години и половинката му Сали на 99, не прикриват факта, че всъщност съвместното им съжителство е било белязано с редовни и то разтърсващи кавги и скандали.

Най-важно от всичко обаче, категорични са и двамата, тези недоразуменията да се разрешават бързо и адекватно и накрая всичко да завършва с прегръдка и „Обичам те”.

Джоузеф и Сали Литълууд се срещат през далечната 1933 година. В същата година крал на Англия е Джордж Пети, а Хитлер току що завзел властта в нацистка Германия.

Двамата дълго се ухажвали, дълго време се опознавали и срещали. Годежът бил насрочен едва след цели три години. Това обаче им дало възможност да опознаят достатъчно другия, да разберат характера му и да решат това ли всъщност искам от човека до себе си.

Сали приема името Литълууд през 1939 година, дни след избухването на Втората световна война. И няколко седмици по-късно очаквано Джоузеф е изпратен в северноафриканската пустиня. Двамата заживяват отново заедно едва след края на войната, която приключва през 1945 година. Шестгодишната раздяла те поддържат с дълги любовни писма. След това никога повече не са се разделяли.

Влюбена възрастна двойка със 75 години брак

Ето и техния поглед за съжителството и семейния живот:

Днес е трудно. Всички млади бързат за някъде, те бързат да завършат, да работят, да направят кариера, да се оженят, защото така трябва, още преди да са опознали човека до себе си. После логично следва и развод. Когато ние бяхме млади всичко стоеше по много различен начин и ние трябваше да открием своя път, за да успеем да останем заедно

Съпрузите Литълууд в момента живеят в дом за стари хора в Чадъртън. От 75 годишния си брак помнят много, но голямата гордост са двете им деца Уин и Терънс и доведена внучка.
Дъщеря им Уин със смях си спомня, че понякога майка им замеряла бащата с обувки и предмети, а той тактично отстъпвал. И въпреки дразгите и кавгите, двамата са категорични, че са имали най-чудесния съвместен живот и продължават да го живеят.

Ако искате да сте дълго заедно. Не мълчете, не потискайте яда си. Кажете какво мислите, а после разрешете проблема, ако трябва счупете чаша, ударете по масата или както е правила тази дама, замеряйте с обувки. Това е тайната и пътя към дългия брак и любовта, която го е съпътствала и продължава да гори след 75 години брак.Коментари

Така оцелявал един брак 75 години….кавги и замеряне с обувки:))).