Бягайте далече от мъжа скъперник

Мъж, скъперник. Ами сега!

Колко често ви се е случвало да чуете фразата: О, аз не съм скръндза, просто съм предпазлив и умен“. Ако сте, то това означава, че до вас стои мъж скъперник и със сигурност не ви чака нищо добро за в бъдеще. Всеки скъперник обаче не мисли така. Дори напротив, той мисли че трябва да му ръкопляскат силно за тази черта и не спира да изтъква колко е пестелив.

Да, скъперникът няма как да разбере, че това негово уж „положително качество“ предизвиква във вас крайно негативни емоции, дори отвращение. За пестеливеца парите са не само символ, те са заветна цел, която ден и нощ не им дава покой. Всички стиснати мъже си приличат по едно. Раздяла с финикийските знаци за тях е особено мъчителна. Но причините са различни.

1. Скъперникът анализатор

Ред и пари

Причини за поведение: живее в някакъв непрекъснат страх, че животът е непредсказуем. Пестеливецът от този тип всеки ден гради стена между себе си хаоса като разпределя до стотинка доходите, анализира разходите, планира всяка нова покупка или заем. Този тип се отличават с добра аналитичност. В неговия мироглед не влиза разхода, че вие искате внезапно да си купите нови летни обувки, а навън е зима. Няма да ви даде пари, повярвайте. Не се пробвайте да го увещавате със сълзи. В отговор ще започне да ви обяснява някакви интегрални уравнения, които остойностяват неговите приходи и разходи.

Особености на скъперника анализатор: Пази всички сметки и квитанции. Брои си парите всеки ден, поне по два пъти. Води дневник на всички разходи и приходи. Не чакайте от него изненадващ подарък. Само по повод и то за нещо, за което дълго сте го молили.

Съвет: Винаги бъдете готова със списък, който включва необходимите неща. Колкото по-схематично представите нещата толкова се увеличават шансовете ви да изпълни някое от вашите желания. Защото не обича да се пазари. А ако и ви работите попитайте го поне веднъж как да планирате разходите си, това ще бъде като балсам за душата му.

2. Скъперникът параноик

Парите са защита

Причини за поведение: Непрекъснато се страхува за бъдещето. Вероятно в детството е имал някакъв проблем и след време се опитва да си създаде някаква сигурна защита, която се изразява в паричен еквивалент.

Дори да притежава достатъчно, никога ама никога няма да престане да пести, дори за дреболии. Ще изключва лампите след вас, максимално ще пести от вода и ще ви обяснява непрекъснато каква сте прахосница.

Особености: Фен на всички разпродажби и намаления. Предпочита да се вози в обществения транспорт, за да пести от гориво и да пази колата си, която никак не е евтина.

Устройва скандали, ако сметне, че някои разходи са излишни. Непрекъснато се пазари и когато му направят отстъпка получава душевен оргазъм. Подарява само евтини подаръци, но се опитва да ви убеди, че стойността им е три пъти по-висока. Купува най-вече дрехи от намаления, както и вещи за домакинството.

Съвет: Ако сте работещо момиче, крийте част от средствата си за вашия личен фонд. И не му давайте по никакъв начин да харчи от вашите пари. Ако непрекъснато ви натяква, че харчите представяйте новите покупки като подаръци от приятелки и роднини.

3.Властният скъперник

Парите – власт, увереност в себе си

Причини за поведение: Наполеоновият комплекс. Този тип хора са неуверени в себе си, но искат да го прикрият и затова обичат властта. Те си въобразяват, че с парите ще си купят всичко: власт, любов, подчинение

Характерни особености: Харесва им да обикалят скъпи бутици и да се фукат какво са си купили, но в същото време на вас ще ви подари възможно най-евтиния вариант, а после тайно ще си напазарува от близкия хипермаркет. Обещава диаманти, пътувания, почивки, но не можеш да измъкнеш от него пари дори за едни бикини.

И въпреки, че спокойно може да покрива всички разходи в домакинството държи това да прави жената и я принуждава да си плащат по равно за всичко. Не оставя бакшиш нито на сервитьорката, нито в таксито. Създава умела илюзия отстрани, че води луксозен живот и че се грижи за теб. Подарява евтини вещи, никому ненужни.

Съвет: Ако искате да се преборите с този тип, целете слабото му място. Добрият аргумент е: не се излагай, имаш пари, а живееш като скот, това ще удари егото му. Покажете му, че след като той се облича марково е хубаво да ви купува и на вас красиви неща, за да изглеждате добре до него.

При всички положения нещото, което наистина мразят жените е мъжът скръндза.

Тук не говорим за глезените момичета, които искат всеки ден нова дрешка. Но когато спестява от всичко вече е проблем. Не смее да ви заведе по-далече от София или на място, за което отдавна знае, че мечтаете и за което сте го молили нееднократно. Когато планира всички излизания, развлечения, почивки и пътувания, съобразени само с неговите планове и интереси. Какво да правим?

Бягайте, мили дами. С мъж скъперник само ще си отровите живота, пък нека той да твърди, че това е сигурност. Няма такъв филм. Скъперникът не е способен да накара жената до себе си да се почувства важна и значима. Мъж, който не иска да се грижи за жената до него, е неудачник.

Нека дамата си изкарва сама пари, но няма нищо лошо в един хубав жест на внимание от време на време и не е нужно да е непременно супер скъп подарък. Всяка жена обича да получава подаръци и внимание от страна на мъжа. И това не е въпрос на възможности, а на отношение. Мъжът скъперник е един завършен егоист. Той ще взима от вас, но никога няма да дава.Коментари

много вярно