Каквато е жената, такъв е и мъжът

Преди да си поговорим по-обстойно как една жена може да бъде муза и двигател в отношенията с мъжа, ще ви разкажа една истинска история.

Жената и любовницата на един мъж се срещнали. И разбира се започнали да обсъждат мъжа. Жената казала:

— Той е глупак, скръндза и подлец. И честно да ти кажа изобщо не разбирам защо си с него!

— Не си права, отговорила любовницата. Той е щедър, мъдър и е храбър. Сама си направи направи извод: за всеки празник ми купува скъпи подаръци.

— Пълни глупости! – възмутила се жената– Той дори и цветя не се сеща да ми купи, от заплатата си не дава и лев. Той е тъпак и скъперник, и то какъв.

— Не е така! – възразила любовницата. – Той е мъдър, с него винаги е удоволствие да се общува. Той е чел много, знае много, за всичко има мнение. Аз обичам да го слушам и да научавам нови неща.

— Да бе! – ухилила се жената. Той вечно дрънка някакви глупости. Даже да го слушам ми е противно! А ако знаеш какъв е егоист. Никога няма да се погрижи за мен, да ме посрещне след работа. А и ремонт като правим, той изчезва, всичко правя сама.

— Явно говорим за различни мъже, усмихнала се любовницата. Преди три дни се сби с един мъж, който ме засече с колата и ме обиди. Не ми дава да нося нищо по-тежко от букет с цветя. И у дома всички пирони той забива, паркетът ми сложи, заедно боядисвахме. Казвам ти той е щедър, мъдър и храбър.

И да, всяка една от тях е права за себе си.

Защо един мъж се държи пред една жена като подлец, а пред другата като храбрец? Нали все пак мъжът е един и същ.

Тази история показва колко силно могат да влияят жените върху мъжете. Един и същи мъж може да е кардинално различен, в зависимост от това кой е с него.

Аз познавам примери за мъже алкохолици в първия си брак и успешни бизнесмени във втория. И обратно. Срещала съм успешни мъже, които оставят първата си жена, заради някое младо и красиво момиче. След няколко години те се погубват и се превръщат в пиещи безделници.

И защо това се случва?

Защото силата, която притежава жената е огромна. И влиянието върху мъжа може да е безгранично. Фактически жената е тази, която може да «моделира» мъжа. Тя може да открие в него неподозирани качества, а други, които не и харесват да неутрализира.

Проблемът е, че някои жени не разбират каква сила имат и не отделят достатъчно внимание. Не осъзнават своята сила и възможност, с които могат да повлияят на мъжа до себе си.

Нека да видим какво може да направи жената с мъжа, как може да повлияе върху неговия характер и постъпки.

Започваме с негативното влияние на жената върху мъжа.

1. Както една жена възприема мъжа си, такъв и той става. Ако вижда в него само недостатъци, то те ще се умножават с всеки изминат ден. И дори мъж, който има огромен потенциал да стане добър баща, бизнесмен и съпруг ще се превърне в поредното рогато животно, защото като такъв го възприемат.

2. Ако жената не се доверява на мъжа и не е искрена с него, никой няма да му се довери. Дори и да е достоен, все едно. Всички ще се съмняват, точно защото тя му няма доверие. Това се отразява на неговото самочувствие. И тогава да не чака нито повишение, нито перспектива.

3. Ако жената е винаги недоволна, всички в семейството ще бъдат неудовлетворени. И домът им няма да бъде наред, и храната и облеклото, и почивката. И дори родителите няма да са тези, които децата искат.

4. Ако жената смята, че може да си намери по-добър мъж, то това е първата стъпка към мъжката изневяра. Жената винаги изневерява първа, дори и мислено. А мъжът изневерява физически след като жената му е дала «позволение» със своите мисли, че той не е нейният мъж, че не е добър, че не я заслужава .

5. Ако жената не обгръща с любов мъжа до нея, ако не го допуска до себе си и не го умиротворява, то той ще потърси утешение в жените, алкохола и наркотиците.

6. Ако една жена не позволява на мъжа да се занимава със своите мъжки хобита – среща с приятели, риболов, футбол и др. прави голяма грешка. Мъжът ще намери изход в алкохола, компютърните игри и пушенето.

7. Ако една жена е студена и непристъпна за мъжа до нея, то и той става студен и непристъпен. И се превръща в скъперник, от който и цветя за осми март трудно ще получи. В момента, в който жената до него прояви хлад той си затваря портмонето. Защо да влага средства в жена, когато още утре тя може да намери друг.

8. Ако жената се прави на много самостоятелна. Иска всичко да постига сама и твърди, че никой не и е нужен, то мъжът й става безотговорен. Дори и да се справял успешно с всичко като няма за кого да се грижи той губи навиците си, отпуска се и се сраства с дивана.

9. Ако жената е вечно сърдита, то и мъжът ще е гневен и неспокоен..

10. Ако жената изобщо не слуша мъжа, ако постоянно спори, кара се, недоволства, то мъжът ще престане в един момент да бъде мъж и ще стане безотговорен, меланхоличен, слаб. С една дума „никаквец“.

11. Ако една жена всеки ден регулярно пили на главата на мъжа си, крещи и го обижда, какъв е изходът за него? Единият – мъжът да се превърне в мъж под чехъл и загърбва цялото си достойнство. Другият – да започне и той да извършва насилие, много често физическо.

12. Ако една жена непрекъснато се бърка в работите на мъжа, то какво да очаква от него освен да се превърне в част от пейзажа. А по-рано е бил успешен бизнесмен.

13. Ако жената не уважава мъжа си, никой не го уважава. Нито роднините, нито приятелите, нито колегите. Жената е сложила маркер на челото му : „той е лош“ и всички го приемат като такъв.

Но има и обратна страна. Да видим и нея

1. Ако една жена вижда и оценява положителните качества на мъжа и набляга на тях те ще започнат да се умножават и да растат. Отрицателните ще намаляват, а той ще добие увереност в себе си. И ако преди това не е бил достатъчно отговорен, то благодарение на жената ще стане такъв. Може днес да не е началник, но утре да управлява свой бизнес.

2. Ако една жена уважава мъжа си, ще започнат да го уважават и колегите и приятелите. Те ще го подкрепят и помагат при сложни ситуации, както го прави и съпругата.

3. Ако една жена има доверие на мъжа си и другите хора ще му имат доверие.

4. Ако една жена не крие нищо от съпруга си, не го лъже, открива изцяло сърцето си, то мъжа не би могъл да излъже и нарани такава жена.

5. Ако жената обича, почита и вярва на мъжа си, то той ще стане щедър и ще я отрупва с изненади и подаръци, за да я направи щастлива.

6. Ако жената е искрена и отдадена на мъжа, то той с огромно удоволствие ще я вземе под крилото си. Ще иска да я защити от целия свят, защото я обича.

7. Ако една жената намери верния път към темперамента на мъжа си и се опита да го удовлетвори във всички посоки, то мъжа ще е готов да обърне за нея планини. И за това не е нужно кой знае какво. Само да се научи да вижда положителните качествата в него, а не да го измерва чрез своите стереотипи.

8. Ако жената се опитва всячески да съхрани семейството и искреността в любовните отношения. В сърцето на мъжа също ще се породи подобно желание за цялост на семейството.

9 . И най-важното, което искам да ви кажа. Ако мъжа нещо не ви устройва, търсете причината в себе си. Защото няма как да го промените, нито да го превърнете във ваше бледо копие. Това ще наруши неговия комфорт, сигурност и спокойствие. Нали не искате да се превърне в женчо, който тича по вас и ви събува обувките.

Ценни съвети

Той пие

Често жените се оплакват, че мъжът им пие. Вашата главна задача е не да му вдигате скандали всеки ден, а да го приемете. Да, той има има право да руши здравето си, ако иска. И още нещо, за да пие, то това говори за емоционална сухост във вашите отношения. Възможно е да не го поддържате и подкрепяте в нищо и той да се отдава на алкохол. Помислете и върху това.

Не работи

Ако мъжът ви един ден заяви, че не иска да работи. А може би вие прекалено много работите и изобщо не го слушате. И какъв е смисълът да го наритвате и записвате на всякакви интервюта за работа. Дори и да отиде, в подобно състояние, дълго няма да удържи. Затова променете себе си. Намалете малко работата и му обърнете внимание, покажете, че му вярвате и че искате той да бъде мъжът в къщата.

Лежи на дивана

Защо мъжа лежи непрекъснато на дивана, се питат много жени? Защото вместо да го помолите за помощ вие тичате като полудели насам-натам В жената той вижда ходещ метеор, който отстранява всичко, което му се изпречи на пътя. За да остане жив, мъжът се крие под завивката на дивана. Не си мислете, че мъжа е непукист, но на него му писва от скандали и мрънкания и предпочита да се скрие, вместо да ви слуша.

Не гледа децата

Ако мъжът не ви помага за отглеждането на децата, помислете. Вие самата смятате ли го за добър баща, достоен, така че вашите деца да го обичат колкото вас . И не го ли отвратихте с непрекъснатите забележки и указания, че не може да гледа добре собствените си деца.

Вашият мъж е ваш избор. Ако ви се е паднал такъв мъж, значи точно такъв сте си заслужили. Какво да правите? Това е вашият избор и имате голям простор на действие и творчество. Ако работите добре, ще имате добър мъж, ако работите лошо, очаквайте лош мъж. Простичко, нали?

Обичайте се!

Жената винаги е по-силната що се отнася до взаимоотношения в брака. Не е нужно да предизвиквате буря. Във ваш интерес е морето да е спокойно. Пазете се един друг. Колко сили и нерви отиват в безсмислени спорове и караници, а точно с тези сили може да направите нещо хубаво. Енергийните загуби след всеки скандал са огромни. Не губете сили за това. Научете се да се обичате.

Вместо кавги и спорове може да се ориентирате към друго:

  • да се грижите за здравето на мъжа си- може заедно да бягате сутрин, да правите леки упражнения или да ходите заедно на фитнес.
  • да си правите подаръци, но такива които другия харесва. Не купувайте това, което на вас ви е харесало, а това което той действително иска.
  • не се отказвайте от разходките. Отношенията ви ще укрепнат, ако се научите да ходите заедно пеша- защо не в гората. Много успешен метод
  • разгледайте семейните албуми, спомнете си колко време е минало, как са се развили вашите отношения, какви деца сте били, когато сте се запознали.
  • прегърнете се, кажете си че се обичате, не си повишавайте тон, обсъждайте проблемите

Може би ви се струва сложно.

Трябват много сили, за да се научите на Любов. Дайте си време. И в даден момент просто съберете смелост и излезете от зоната на комфорта. Позволете си да изпитвате любов и да приемате такава. Обичайте мъжа. На него му е нужна вашата любов. Дори и никога да не си признае това. 

Зад всеки велик мъж се крие жена, която му е вярвала, подкрепяла, обичала, ценяла. Ето и една забавна история за Барак Обама и съпругата му

Една вечер Обама и жена му Мишел решили да отидат на непланирана вечеря в ресторант, за който са слушали не веднъж, че е разкошен. Когато се настанили, собственика на ресторанта попитал охраната на Обама може ли да си поговори с първата дама на четири очи.

И между Мишел и този мъж се състоял разговор. А Обама по-късно я потил «Защо този мъж беше заинтересован да си поговори с теб?» Тя му отговорила, че в юношеските години, той бил безумно влюбен в нея.

Президентът се засмял: «Ако се беше омъжила за него, сега можеше да си собственичка на този прекрасен ресторант?», и Мишел се усмихнала: «Не! Ако бях се оженила за него, то тогава той щеше да е президент днес».

Жените вярвайте на мъже си и те ще ви се отблагодарят за това

Откъс от книгата на Олга Валяева «Изкуството да бъдеш жена и муза»Коментари

🙂 🙂 ;).

интересно…..

То излиза,че силният пол е жената и всичко зависи от нея….В една връзка трябва да има взаимност. Няма как само единият да бута колата. Защо не се пише съответно ръководство и мъжът как да се държи с жена си?

Пишат се, но мъжете масово не четат.

🙂 True

Защо му е ръководство на мъжа как да се държи с жената, като 99% от неговите действия се диктуват именно от същите на жената до него? Да не мислите, че като сме си сами и обичаме да излизаме с приятели или да вършим разни други хобита сме нещастни? Напротив, когато има една жена да мрънкя за тия неща се получава така, че започваме да придобиваме вид на нещасни. Някой мъж да е ограничил жена си в нейните любими занимания? Лично аз не съм го правил никога, демек няма и за кво да ми се палят, ма когато ми навлезнат със забрана за моите занимания, оп, тогава вече имаме проблем. И проблема е, че жената се рови у всичко. Аз като мъж заявявам, че една жена трябва да вижда ползата от мъжа до нея и той ще бъде верен! И си избийте всичките изградени модели на перфектните дон жуановци. Колкото повече си градите модел, който да търсите, толкова по-слепи оставате за истинските качества на човека до вас!

пълни глупости

Да 🙂

Чак пълна глупост, не бих казала. Може би е поднесено малко по-леко и наивно, но е вярна тезата и аз я поддържам. Всяка крайност е вредна, разбира се

АЗ СМЯТАМ, ЧЕ МАКАР И НЕ НА 100 % , ИМА И МНОГО ИСТИНА В ПО-ГОРЕ НАПИСАНОТО, НЕЗАВИСИМО, ЧЕ СЪМ ЖЕНА…..

Милички, жената на Обама си е променила пола -от мъж станала жена, двете деца са осиновени………

Mnogo vyarno, no se iska vreme I tarpenie, koeto mnogo or nas nyamat

Омръзна ми да слушам ,че всичко зависи от жената ,че тя може да го моделира,стига да го поддържа и подкрепа.Да го дарява с любов и обич и да го приласкае.Е, добре,а какво получава ме ние в замяна, УПРЕЦИ и НЕСКОНЧАЕМИ ПРЕТЕНЦИИ.
Съгласна ,че при някои мъже тези правила може и да важат,но не при всичкиТе са с изградени характери и трудно можеш да им повлияеш в положителна насока.Аз съм на мнение,че всичко зависи от мъжът,ако е достоен, добър,уважава и зачита спътницата до себе си ,тя ще го оцени подобаващо Жената ще цъфне и ще засияе и най-важното ще бъде щастлива,и това няма начин да не се отрази на отношенията им.Просто мъжете са едни отя̀влени Егоисти

без частта за президента…. чух дрън дрън дрън…..и а дано ама надали…

Дори не прочетох „статията“ до край. Не ви ли омръзна от глупави и ограничени драсканици в стил „60-те години на миналия век в Америка“. Мъжете, също като жените трябва да са здравомислещи зрели хора. Това не са някакви бебета, които с мили думи и жестове да бъдат „моделирани“. Съпругите не са майки на мъжете си и си мисля колко ли хилядолетия ще минат, преди българите да осъзнаят това.
Мъжете се държат добре с любовниците си, защото в повечето случаи те са по-млади, по-похотливи и по-усмихнати от съпругите им. Те не се опитват да ги променят, защото не искат нищо сериозно с тях, не живеят заедно с тях и не им се налага да им търпят слабостите на характерите им. ТОЛКОВА е просто. Всичко друго са празни думи. Мъжете правят, каквото си искат, а ние се чудим и маем как да им угодим и „моделираме“…

за да обича и уважава една жена мъжа до себе си, първо трябва да обича и уважава себе си… и даването на обич и на любов няма как да е моделиране… по силният пол в крайна сметка е просто по Умният пол… този, който пръв ще си позволи да обича и да бъде обичан…. другото е лесно….