Кога е най-точният момент за първото „Обичам те!“

Имате нова връзка и се питате кога да кажете за пръв път: „Обичам те!“,
Ето няколко признака, по които ще разберете, че момента за това признание е настъпил.

Думите „Обичам те!“ имат мощен заряд.

В тях се влага огромен смисъл. За някои, те са толкова силни, че карат сърцето им да прелива от щастие, а други реагират със смущение и неловко мълчание, когато ги чуят.

Ако сте в началото на връзката си и срещите с новия ви приятел зачестяват, неизменно започвате да се питате, кога е най-подходящото време да признаете чувствата си, особено ако вече сте влюбени.

Ами много просто – кажете го, когато го почувствате, но за да има вашето обяснение желания ефект, трябва да се съобразите със следното:

На първо място, трябва да имате някаква представа за чувства на другия към вас. Да кажете „Обичам те!“, е равносилно на подпис под договор, дори и ако другата страна не отговори веднага. Един път произнесено, вече няма връщане назад.

В даден момент или приятелят ви трябва да приеме и да отговори на чувствата ви, или идва краят на връзката ви. Това не трябва да ви плаши. Светът на любовта е изпълнен с доверие и не приема игрите на сигурно.

И второ – твърде ранното обяснение в любов, може да няма нужната тежест.

Ако смятате, че обичате някого, това е добър знак. Никак не е лесно да откриете точният човек и истински да се влюбите. Дори и да си мислите, че вече сте лудо и безвъзвратно влюбени, изчакайте известно време, преди да признаете открито чувствата си.

Ако кажете „Обичам те!“ твърде рано, рискувате партньорът ви да се почувства недостатъчно значим за вас и да си помисли, че сте свикнали да го казвате едва ли не на всяка среща. Дайте си време, бъдете романтични и подберете точния момент.

Ето 10 съвета, които всеки трябва да има предвид, преди да каже „Обичам те!“ за първи път. Това ще ви помогне да разкриете любовта си много по-лесно и впечатляващо.

1. Подскажете за чувствата си.

Накарайте партньора си да се досети за чувствата ви, много преди да ги изречете. Покажете му колко много значи той за вас, че се отнасяте сериозно към връзката ви. Кажете му колко добре се чувствате с него и колко романтичен и смислен е станал животът ви, от както се познавате.

От друга страна, ако няма сериозни намерения, а ви е избрал просто заради емоцията, ще намери начин безболезнено да се оттегли.

2. Бъдете мили.

Нека вашите романтични жестове разкриват намеренията ви. Партньорите в случайните връзки не си правят труда да бъдат романтични и мили един към друг. Ако наистина обичате приятеля си и само чакате удобния момент да му го признаете, покажете му специално отношение. Вашият любим инстинктивно ще се досети за това.

3. Проверете дали си подхождате.

Как виждате връзката си с този човек след 5 години. Наистина ли обичате човека, с когото излизате, или това е само увлечение, което замъглява мисленето ви? Любовта е необикновена. Преди да кажете „Обичам те!“, трябва да сте напълно сигурни, че искате този човек в живота си и че той не е поредната ви свалка за уикенда.

4. Кой трябва да каже пръв „Обичам те!“?

Няма значение, кой ще признае първи. Обикновено го правят мъжете и така определят посоката на връзката. Така че мъже, размърдайте се, вие сте на ход!

Вижте колко е лесно да накарате някой да се почувства значим. Просто заявете, че той управлява и веднага ще се почувства поласкан. Но въпреки че мъжът върти кормилото, жената е навигаторът, който определя посоката.

5. Кога трябва да се случи любовното признание?

Поне след петата ви среща. Мислите, че 5 са твърде недостатъчни? Може и да е рано, но е напълно приемливо. Идеалното време за първото „Обичам те!“ е 2 месеца след първата среща. Изчакайте ги да минат, ако можете да сдържате чувствата си и преценете как вървят нещата между вас. Ако все още обожавате всяка минута, прекарана с партньора си, то може би е време за следващата крачка.

6. Не чакайте прекалено дълго.

Прекаленото отлагане, може дори да провали връзката ви. Слушайте сърцето си. Понякога, любимият може да се измори да чака, особено момичето. Дамите обикновено са тези, които тръпнат в очакване да чуят двете магически думи! Винаги е по-добре да заявите любовта си по-рано, отколкото да чакате да стане твърде късно.

7. Кой е най-правилният начин да кажете „Обичам те!“ за първи път.

Има много варианти. Можете да го направите по специален начин или да го изстреляте по средата на някой разговор.
Потърсете идеи и изберете най-подходящия за вас начин да споделите чувствата си.

8. Не очаквайте отговор веднага и не насилвайте нещата.

Точно в този момент приятелят ви може да не е в състояние да отвърне на чувствата ви или просто се нуждае от повече време. Излели сте душата си пред него. Насладете се на момента и се успокойте. Отговорът няма да закъснее.

9. Не се извинявайте.

Ако не получат отговор веднага, повечето хора започват да се извиняват заради чувствата си към другия. Това е грешка! Не е нужно да се извинявате и да се опитвате да замажете конфузния момент. Това само ще влоши нещата и ще ви накара да се почувствате още по-зле. Ако гаджето ви не е готово да чуе това, вероятно има свои проблеми, за които първо трябва да се погрижи.

10. Не отговаряйте от името на другия.

В случая неловкото мълчание е за предпочитане. Току-що сте разкрили чувствата си. Признавайки за любовта си сте заявили сериозните си намерения към човека срещу вас, с който един ден може да стоите пред олтара и да имате деца. Това са твърде много неща, които любимият ви трябва да обмисли в минутата, в която казвате „Обичам те!“

Дайте му достатъчно време, без да бръщолевите глупости, само за да не мълчите. Не казвайте неща от сорта: „Знам, че е твърде рано…“, “ Не трябваше да го казвам…. как можах да си го помисля?“ или „Не исках да те притеснявам, просто казах това, което чувствам, но ти не трябва да ми отговаряш“.

Ако отговорите от името на гаджето си, то може просто да се усмихне и да смени темата. Така ще го улесните в измъкването му от неловката ситуация, без отговор.

Не е лесно да признаете чувствата си за първи, но с помощта на тези 10 съвета, ще успеете да кажете „Обичам те!“ по най-вълнуващия начин в най-подходящия момент. Коментари