Обичам себе си. 20 правила, които ще променят живота ти завинаги

Обичам себе си? Съгласна ли си, че това това твърдение е много важно, за да бъдеш щастлива. За тези, които все още се съмняват сме събрали 20 признака, че отношенията със себе си са важни и само, когато се промениш , ще настъпи хармонията, за която цял живот си мечтала.

1. Престани да търсиш недостатъци в своето отражение.

Преди си губеше времето в състезание: „Намери 100 разлики между себе си и Анджелина Джоли. А сега е важно да си кажеш: „Изглеждам страхотно“. Да се усмихнеш и да продължиш напред.

2. Да се стараеш да се наспиваш

Спи повече и закусвай задължително. Това е залог за добро настроение и хубав цвят на лицето. Джоли едва ли може да се похвали със същото при нейния натоварен график.

3. Организираш работата си в удобно за теб темпо 

Искаш да напишеш роман, да направиш милион, да спасиш панди от изчезване – всичко това до обяд. Не се суети, а разумно разпредели времето си. Това не само намалява нивото на стреса, но и води до професионално развитие.

4. Научи се най-накрая да казваш „Не“ 

Колега за пореден път иска да ти прехвърли правенето на отчета? Майка ти настоява да се срещнеш с комшията, защото е ерген? Съседката те влачи в петък вечер на бар, защото не може да купонясва сама? Откажи, без чувство за вина. Твоите интереси са приоритет.

5. Избираш да си купуваш удобни неща

Разбира се, високите токчета си остават за специални случаи, но да се измъчваш цял работен ден, само за да предизвикаш възхищението на мъжете и завистта на жените. Няма как да се случи.

6. Да признаеш на твоя човек, че облизването на ушите не те възбужда 

Затова пък масажът на краката и целувките около ключицата действат безотказно. Вслушваш се в твоите желания и знаеш, че да ги споделиш с партньора е важно и дори необходимо.

7. Започваш да уважаваш личните нужди, а на първо място своите

Да хукнеш за седмица на морето, да изядеш парче торта или да се запишеш на курсове за флорист. Лесно е! Правиш това, което искаш и не съжаляваш за нищо.

8. Се почувстваш удобно във възрастта си

Изморените от живота бивши съученици и младите майки, бутащи колички с нелепо къси поли, ти се струват еднакво смешни и абсурдни. Ти се наслаждавай на сегашния момент и с надежда гледай в бъдещето.

9. Зимата сменяш тънките чорапи с вълнени 

А разкошното дантелено бельо – с памучни боксерки с божи кравички. И на любимия, с когото сте заедно в студа, ще му хареса еднакво щампираното ти бельо, колкото и дантеленото, особено, когато навън се вие люта зима.

10. Преставаш да се притесняваш, че не си прочела „Одисей“

Обичаш гаражните разпродажби и още слушаш Джъстин Бийбър. Дори направената татуировка на 16 години, не е повод за срам, а само мил спомен от младостта.

11.Намаляваш общуването с хора, които са ти неприятни

Да прекараш събота вечер пред телевизора или да излезеш със скучна компания? Изборът е очевиден. Обличаме пижама, поръчваме пица и се наслаждаваме на вечерта.

12. Да разбереш, че не си струва да даваш втори шанс

На този, който веднъж те е предал. Въпреки че не си злопаметна и помниш само доброто, душевният ти мир е по-скъп.

13. Да даваш на любимия право на лично пространство 

Не отиваш с него на риболов. Да ревнуваш от шараните и съученика му Пешо, е тъпо. А и да ходиш с голи крака по камъните до реката – е противно.

14. Да си признаеш, че може да не се харесаш на всички

Не правиш от това драма и не се опитваш по всякакъв начин да поправиш нещата. И приятелките ти имат различни гледни точки, а какво остава за страничните хора.

15. Да се научиш да отстояваш мнението си, дори и да не е споделено от всички

Когато приятелките ти се присмиват на закръгленото коремче на гаджето ти, ти небрежно вмяташ, че по-пълничките мъже са по-работливи и щедри. И, да, в пламенните му чувства се убеждаваш по три пъти на нощ. Приятелките ти могат да имат други вкусове,но са длъжни да уважават правото ти на избор.

16. Не се боиш да взимаш грешни решения

Знаеш, че всеки изход ще бъде ценен урок и ще те направи по-добра и мъдра, а съпътстващите проблеми не те плашат.

17. Започваш да се грижиш за тялото си и отговорно избираш храната 

Това съвсем не означава, че единствените неща в хладилника ти трябва да са омразният спанак и пилешките гърди, а цялото си свободно време ще прекарваш, правейки лицеви опори. Дори и в един здравословен хранителен режим ще се намери място за тортата, а спортът наистина може да достави удоволствие.

18. Позволяваш си понякога да те мързи, да се сърдиш, да си тъжна, да си разсеяна

Приятелят ти го разбира и приема. Няма нужда да се преструваш. А и кому е нужно?

19. Отблъскваш мрачните мисли и гледаш позитивно на живота

Ако се разделиш с мъж по негово желание, ще знаеш че болката минава по-бързо, ако не се опитваш да запазиш отношенията на всяка цена. Мисли позитивно. Напред.

20. Оставаш уверена, без значение какво се случва 

В крайна сметка на света има хора, равнодушни към бельо с щампи и избелели татуировки, а ти си една и трябва да се цениш.

  Коментари