8 любовни истории, които да гледате с гаджето на Свети Валентин

Нашата топ класация за филми, с които може да се забавлявате на Свети Валентин, ако решите да останете вкъщи.

Филми за Свети Валентин - Казабланка

1. Казабланка

Ингрид Бергман и Хъмфри Богарт моментално превръщат Казабланка в един от най-романтичните филми в историята на киното. Филмът се снима в Казабланка, Мароко в края на 1941 година, по време на Втората световна война. Във филма главният герой Рик (Хъмфри Богарт) трябва да избере любовта си към бивша негова любовница Елза (Ингрид Бергман) или да помогне на мъжа ѝ да избяга и продължи борбата против нацистите.

Филми за Свети Валентин - Джери Магуайър

2. Джери Магуайър

Няма как да не се разтопиш от харизматичната усмивка на младия Том Круз. Той играе спортен агент и иска да се добере до тлъсти комисионни. В крайна сметка остава и без работа и без приятели.Но любовта променя всичко. А прословутата сцена, в която Джери се обяснява в любов но Дороти, е невероятна, нали?

Филми за Свети Валентин - Титаник

3. Титаник

Добре де, наистина филмът отдавна е в класацията Клишета под номер 1, но не можеш да отречеш, че си има своя романтичен чар. Картината разказва за кратката, но много силна любов на двама млади от различни класи на обществото, които съдбата събира на злополучния лайнер. На 14 април 1912 г. най-големият параход в света с повече от две хиляди души на борда тръгва от британско пристанище при първото и последното си пътуване. След като печели два билета за Титаник на карти, младият художник Джак Доусън е изпратен на кораба заедно със своя приятел. Родителите принуждават красивото момиче Роуз да се омъжи за нелюбим, но много богат джентълмен, защото този брак ще помогне за подобряване на тежкото финансово състояние на семейството. В отчаяние Роуз решава да се самоубие и се опитва да скочи от горната палуба на кораба директно в открития океан. Тя обаче е спасена от Джак Доусън. Между тях пламват много силни чувства, на които те няма да могат да се насладят пълноценно.

Филми за Свети Валентин - Хубава Жена

4. Хубава жена

Гледаме и плачем, плачем и гледаме. Гледаме и се смеем. Любов. Но Ричърд Гиър и Джулия Робъртс си остават най-страхотният „отбор мечта“ когато се отнася до романтични комедии. Проститутка и милионер. Финалът е с хепиенд. Неостаряващ филм за мечтите и любовта.

Филми за Свети Валентин - Нотинг Хил

5. Нотинг Хил

Хю Грант никога не е бил толкова желан от жените, колкото в ролята си на отнесения продавач на книги в този филм. Тук отново блести Джулия Робърст. Страхотна любовна сага. Ана Скот и Уилям Такър живеят в напълно различни светове. Тя е известна американска актриса, чието лице никога не слиза от кориците на списания. Той не е много щастлив собственик на книжарница в Англия. Всяка стъпка, която актрисата прави, веднага се пише във вестниците, а неговия личен живот не е интересен дори за съквартиранта му. Но един ден съдбата ги тласка нос до нос в магазина на Уилям, където Анна идва в търсене на пътеводител. Тяхната любовна история, подправена с чисто английски хумор, ще докаже на всички, че понякога паралелните светове въпреки това се пресичат.

Филми за Свети Валентин - Тетрадката

6. Тетрадката

Внимание, внимание, Райън Гослинг на хоризонта!! Нямаше как филмът и превърналата се в легенда сцена с целувката на попадане в класацията. Един филм за истинската любов и красота на взаимоотношенията между хората.

Филми за Свети Валентин - Наистина любов

7. Наистина Любов

Знаем, че гледаш този филм по Коледа, както и Сам в къщи. Време е да промениш навиците си и да си го пуснеш с любимата на Свети Валентин. Обещаваме да ти хареса. Проследява живота на осем съвсем различни двойки и справянето им с любовния живот в различни свободно взаимосвързани приказки. И пак любимеца ни Ню Грант е на линия.

Филми за Свети Валентин - Град на ангели

8. Град на ангели

Не, няма да ни омръзне. А този поглед, с който Никилъс Кейдж гледа Мег Райън. Веднага отива на първо място в класацията ни. Д-р Маги Райс губи пациент на операционната маса. Тя губи увереност в способностите си на сърдечен хирург. Сет, ангелът, изпратен на Земята, за да даде покой на умиращия мъж, бива привлечен от Маги. Любовта им един към друг расте и идва мигът, в който Сет трябва да реши дали да се откаже от своя статус на ангел и да заживее като човешко същество, или не! Коментари