Коледни филми, които задължително трябва да гледате по празниците

Нова година не е просто коледна елха, мандарини, шампанско и руска салата. Нова година понякога е мило семейно изтягане на дивана пред телевизора, почивка и задружно гледане на добрите стари любими коледни филми. Има филми, които на Коледа и Нова година следват традициите и с годините се превърнаха в неразделна част от празника.

В края на краищата, Коледа не е Коледа, ако Кевин / „Сам вкъщи“ /не остане у дома сам, а в навечерието на Нова година Женя не обърка градовете и се окаже в квартирата на Надя!/ „Ирония на съдбата“/.

Предлагаме ви 8 коледни филма, с които семейно да се забавлявате на Коледа и Нова Година! Приятно гледане!

Коледни филми - Сам в къщи

1. „Сам вкъщи“

Този филм не се нуждае от представяне, тъй като едва ли има човек, който да не го е гледал. Може би е най-популярният от всички коледни филми. Приключенията на Кевин, чиито родители са го забравили сам в къщи и са отпътували за Париж. Филмът се харесва и на децата, и на възрастните, които с носталгия гледат тази комедия и си спомнят детството. Всяка година телевизиите не пропускат да излъчат филма на Коледа за момчето, което твърдо и смело охранява къщата си. И може би вече знаем всички фрази наизуст, но всяко гледане предизвиква искрени чувства, кара ни да се усмихваме, а и да се смеем от сърце.

Коледни филми - Ирония судьбы2. „Ирония судьбы, или с легким паром!“

„Ирония на съдбата или насладете се на банята!” Още един от филмите, с които свързваме Новата година, този път руско производство. Ненадмината любовна история на две сърца, които се намират на Нова година, благодарение на глупава грешка. Картината изглежда много холистична – песни и стихове на Цветаева и Пастернак в изпълнение на Алла Пугачева и Сергей Никитин. В главните герои са Женя, Надя, Иполит. Самата атмосфера на филма не ви позволява да се откъснете за миг, защото може да пропуснете какво ще се случи на екрана.

Коледни филми - Гринч3. „Гринч“

“Гринч“ – похитителят на Коледа”. Великолепен филм както за деца, така и за възрастни. Сюжетът – Гринч е зелено, космато създание, което е ядосано на хората, защото през цялото време му се присмиват на външния вид. От детството, Коледа за него не е празник. И докато всички са щастливи и се забавляват, той гневно наблюдава какво се случва. Грънч решава да отмъсти за всичките години на унижение и краде Коледа от хората. Но зад външно плашещото създание стои добър и мил човек, когото виждаме в края на филма. Безумно красива и истинска история за Коледа, която учи децата да бъдат отзивчиви, добри и отворени към другите.

Коледни филми - Знак от съдбата4. „Знак на съдбата“

Е, кой от нас не иска да вярва в приказки, особено в навечерието на Нова година? Героите от този романтичен филм – Джонатан и Сара – вярват. Всъщност те вярват в съдбата и този шанс, който има дава тя не е случаен. Именно тази вяра им позволява да преминат през много изпитанията и въпреки всичко да се срещнат отново и да останат заедно.

Изключително романтична и красива Предновогодишна история. Представена великолепно на фона на блестящия и украсен с гирлянди Ню Йорк! Младите хора си купуват един и същ чифт ръкавици. Джонатан и Сара прекарват една прекрасна вечер заедно, въпреки че всеки от тях има партньор. И когато идва време да се сбогуват, Джонатан предлага на Сара да сменят телефоните, но момичето не е съгласно. И тогава те решават да изпробват късмета по един много странен начин. Младите хора са сигурни, че ако са предназначени да бъдат заедно, то те със сигурност ще се срещнат отново .

Коледни филми - полярен експрес5. „Полярен експрес“

За съжаление с възрастта все по-малко вярваме в чудеса и не забелязваме магията в ежедневието. Дори празниците се превръщат в скучна рутина. Този анимационен филм ни разказва за пътуването до Северния полюс на едно разочаровано момче, което не вярва в чудесата. Това е история за надеждата, за вярата в мечтите.

Да, в навечерието на Коледа ви предстоят шеметни изкачвания и спускания по планините, плъзгане през замръзналите поля, опасно преминаване по мостове над дълбоки пропасти и топъл шоколад, поднесен от пеещи сервитьори! Том Ханкс е звездата, а Робърт Земекис – режисьорът. “Вижте и ще повярвате”, казва скитникът, който ще пътува с вас. Ще видите чудеса. И ще им повярвате, защото вярата в доброто и хората спасява.

Коледни филми - четири коледи6. „Четири Коледи”

Перфектната романтичната комедия, която може да гледате с любимия точно на Коледа. Като прибавим и незабравимото участието на Винс Вон и Рийз Уидърспуун. Успехът на филма води до 164 милиона долара приходи, 1 награда (BMI Film & TV Awards) и 1 номинация (Kids’ Choice Awards).

Брад и Кейт са двойка, която винаги успява да се измъкне от празнуване на Коледа със техните семейства. Всяка година те бягат на почивка в екзотични земи. Но тази година не се случва точно така. Когато пристигат на летището, всички полети са отменени. Дори по-лошо, точно на тях се натъква тв екип им взима интервю. Така разкриват на семействата им къде се намират. Изход няма. Бащата на Брад ги чака в дома му. Също и майката на Кейт. Брад и Кейт са отчаяни и очакват най-лошото. Между униженията, тайните на всеки един от тях, лошите чувства и невъзможните ситуации, двойката ще преживее един ден, който може да им е последният заедно, ако може би не.

Коледни филми - Леден болид7. „Леден болид“

Невероятно свежа и смешна комедия. Сюжетът е вдъхновен от действителен случай с първия олимпийски отбор по бобслей на Ямайка. Филмът се превръща в истински мега хит. Героите са четирима неудачници, които мечтаят да са атлети. Е, за сметка на това пък симпатимчни мечтатели. С помощта на техния треньор и бивш шампион (Джон Кенди, Чичо Бък те напускат топлия и слънчев остров и заминават за зимните олимпийски игри. Там ще се впуснат в надпреварата за златни медали в спорт, който им е напълно непознат – бобслей. От неудачници се превръщат в герои, за които говорят всички.

Коледни филми –Договор за Дядо Коледа8. „Договор за Дядо Коледа” 

Известният комик Тим Алън, носител на Златен глобус, участва в тази магическа комедия на „Дисни“, която е наречена „една от най-шеговитите и игриви истории, очаровали публиката през последното десетилетие!“. Точно в нощта преди Коледа продавачът на играчки Скот Калвин попада в извънредно неловко положение. Дядо Коледа е паднал от покрива и спешно се налага Скот да го замести. Но в мига, в който облича костюма, без да осъзнава, Скот се вживява в ролята на добрия старец и трябва да свикне с наднорменото си тегло, дългата брада, тесните комини и самоуверените джуджета. „Договор за Дядо Коледа“ ще ви донесе цяла шейна, пълна с чудеса и невероятно празнично настроение.

Ако ви е харесала нашата подборка от коледни филми не пропускайте и 5 най-хубави коледни песни,



 Коментари