Изберете йероглиф и разберете какво най-много ви липсва

Макс Люшер е швейцарски психотерапевт, който стана световноизвестен, благодарение на Цветовия тест, който и до ден днешен носи името му. Щвейцарският психолог открил закономерност между емоционалното състояние и изборът на цветове.

Неговата книга „Тестът на Люшер“ е преведена на повече от 30 езика.

Решихме да проучим какво означават точно цветовите предпочитания. Предлагаме и на вас този лесен тест, който ще определи текущото ви емоционално и психично състояние. Ще открие и това, което в момента ви липсва най-много.

Изберете йероглифа, който най-много ви харесва. Изберете само един! 

А сега разберете неговото значение

1.Йероглиф „Любов“

Червеният цвят показва желанието ви да постигнете повече влияние над другите, да трупате успех след успех. Изобщо имате неустоим стремеж към всичко, което може да изпълни живота ви с емоции. Липсват ви ярки впечатления и истински човек до вас, който може да задоволи тази необходимост. Затова и ви хареса точно този йероглиф.

2. Йероглиф „Вяра“

Вие сте изцяло погълнати от себе си и искате вашите мисли и желания да бъдат отразени в реалността. Мечтаете да притежавате специални знания и онзи неустоим чар, на който никой не може да устои. На този етап нямате достатъчно вдъхновение и все още сте в процес на търсене на източника, който ще ви окрили и ще ви даде смисъл да продължите напред.

3. Йероглиф „Вечност“

Черният цвят символизира намерението да преодолеете по някакъв начин всички изкушения, които ви заобикалят. Имате огромно желание да преразгледате живота си и да коригирате дори това, което не зависи от вас. Но постоянното превъртане на миналите ситуации сякаш създава усещане за бягство в един порочен кръг. Лишавате се от така необходимата ви емоционална почивка. Нямате смелост да се отпуснете и да престанете да мислите за това, което ви обърква и безпокои. А точно това ви е нужно, веднага.

4. Йероглиф „Сила“

Жълтият цвят показва желанието да се освободите от ситуация, с която не можете да се справите твърде дълго време. Жълтото символизира още надеждата за щастие и очакването то да дойде само. Надявате се колкото се може по-бързо да получите признание и уважение, тъй като според вас, само това може да ви даде сила за по-нататъшни действия.

5. Йероглиф „Хармония“

Искате да повишите самочувствието и увереността си по всякакъв начин, без значение дали е правилно или не. В същото време непрекъснато давате съвети на околните как да живеят. Стремите се да се харесате на всички. Именно в ролята си на учител намирате хармония в себе си и начина ви на живот. Но ви липсва пълнотата на емоциите.

6. Йероглиф „Щастие“

Имате нужда от по-дълга почивка, отколкото другите. Мечтаете за уютна обстановка, която да предразполага към умиротворение и наслада. Конфликтите, без значение с кого и защо, изсмукват много от живителните ви сили. Поради тази причина се опитвате да си затваряте очите за всичко. Това, което искате на този етап, е да обръщате повече внимание на мечтите си. Успокоявате се, когато сте насаме и правите това, което на вас ви харесва.

7. Йероглиф „Тайна“

Намирате се в състояние на пълна хармония. Без да създавате напрежение, вие се чувствате полезен и нужен на хората до вас. Отворени сте към нови емоции и духовни медитации. В същото време за околните не сте обикновен човек. Около себе си създавате някаква мистерия. Хората остават с впечатление, че сте много потайни и криете много неща, които не бързате да споделяте с никого. Липсва ви откровеност в действията и мислите.

8. Йероглиф „Справедливост“

Не искате да се откривате съвсем пред хората. Малко говорите и пресметливо. По този начин смятате, че ще сте защитени от всякакви влияния и няма да се подавате на провокации. В същото време вече сте натрупали силна умора, която става все по-трудна за контролиране. Вероятно в този момент имате натоварен график на работа или в училище. Подарете си няколко дни почивка, за да си възвърнете силата. Коментари