Как влияе пиенето на вино, бира, водка и коктейл при жените?

Как влияе пиенето на вино, бира, водка и коктейл при жените? Какво ти сипаха? Истината е, че 45% от жените се нуждаят от 4 до 6 чаши вино, за стабилно напиване. На 35% са им нужни 2-3 чаши вино, а на 5% им стига дори една чаша.

Как да се справиш с махмурлука /между другото е важно какъв точно какъв алкохол е виновен за него/. Топ съветите са – предизвикай повръщане, за да прочистиш стомаха си, приеми ударна доза ентеросорбенти. Пий много билков чай. Вземи витамин С и Е. Главоболието пребори с аспирин. И все пак какво и как пием. Вижте по долу.

1. Вино

В него има много захари и киселини. които предизвикват отичане и засилено отделяне на стомашен сок. Не е толкова вредно и дори е полезно заради антиоксидантното свойство на флавоноидите. Те обаче се съдържат само във висококачественото червено вино. Наздраве, но не си позволявай повече от чаша на ден.

Какво да правиш при прием на вино?

1.Консумирай с мярка. Черният дроб на жената успява да преработи 8-10 грама алкохол в час, горе – долу това се равнява на една чаша вино.

2. Ако не искаш да се напиеш бързо, не смесвай виното с газирани напитки.

3. Усещащ задух, главоболие и обща слабост? Е 220 може да подейства така върху организма. Производителите добавят серен диоксид във виното, но не са длъжни да го отбелязват на етикета. На Е 220 реагира един на 500 души и ако си сред тях, избирай други напитки.

2. Пенливо вино 

Заради въглеродния диоксид, бързо се абсорбира в кръвта, а захарта засилва ефекта. Само няколко чашки и си неприлично пияна.

Какво да правиш при прием на пенливо вино?

1. Хапвай стабилно докато пиеш и не консумирай друг вид алкохол. Пенливото вино и без това дразни силно стомашно-чревния тракт.

2. Яж безопасна храна. Шампанското ускорява процеса на гниене в червата и ако например в руската салата е имало развалена шунка, рискуваш да се отровиш.

3. Ограничи се до 300 мл за денонощие.

3. Бира

В бутилка бира има толкова алкохол, колкото в чаша вино или водка, така че черният дроб се чувства еднакво зле. Но на задстомашната жлеза в този случай и е по-трудно. Бактериалната ферментация на бирата увеличава проблемите с преработката на храна.

Какво да правиш при прием на бира?

1.Не замезвай с калорични чипсове, ядки и крекери. По-добре избери солено сирене.

2.Ограничи се до половин литър.

4. Коктейли 

Заради захарта са вкусни и изглеждат безопасни. Но точно коктейлите са най-вредната алкохолна напитка. Те предизвикват отделянето на голямо количество глюкоза в кръвта и повишават пропускливостта на стените на кръвоносните съдове. Така спиртът по-бързо прониква в кръвта. На сутринта ще забележиш отоци, зачервяване на очите, обриви по лицето.

Какво да правиш при прием на коктейли?

1.Не купувай коктейли в буркани или такива с енергизиращ ефект. В тях има немалко кофеин, който кара организма да изчерпва запасите от сила значително по-бързо, отколкото си планирала. На пръв поглед си заредена, но после става страшно.

2. Избирай вариант с един вид алкохол и минимум сладки добавки.

5. Водка

Етиловият спирт в състава й унищожава сивото мозъчно вещество, а черният дроб при употребата й буквално работи на макс. За да изведе 100 мл от организма на момиче с тегло 60 кг, са необходими почти 6 часа. А и за панкреаса, пропит от твърд алкохол, това е достатъчно силен шок.

Какво да правиш при прием на водка?

1.Изпий един блистер активен въглен и изяж парче хляб с краве масло преди партито.

2. Замезвай със зеленчуци, месо или риба. Коментари