От вино се отслабва, от бира се поумнява

Ето, тук сме със супер новината, която ще зарадва голяма част от читателите. Учените ни сюрпризираха и зарадваха с твърдението, че алкохолът всъщност не е така вреден. Ама дори, напротив!

Тук обаче трябва да подчертаем, че става въпрос най-вече за вино и бира

и то в умерени количества. Ако се спазва това правило то алкохолът дори може да се окаже много полезен.

Няма да повярвате, но освен всички качества, които се приписват на виното, сега може да прибавим към тях още едно – то е чудесен начин да се топят килца. При жените, които употребяват дневно по чаша-две от напитката на боговете, вероятността от напълняване и трупане на килограми намалява с 30%.

Чудесно, нали. А причината за този ефект е, че виното стимулира изгарянето на калории от организма. Осен това умерената му консумация намалява нивото на лошия холестерол. Полифенолите, които се съдържат във виното пък спомагат за дълголетието на организма.

Виното и по-специално червеното съдържа вещество, което определено пази кожата от вредното влияние на слънчевите лъчи.

Ако си въобразявате, че това няма да ви е нужно през зимата, много се лъжете. Точно през зимните месеци, когато навън сипе сняг, отразените слънчеви лъчи са много силни и определено опасни. Така че не се двоумете, сипвайте виното!

Бирата стимулира интелектуалния потенциал

Да не забравяме бирата. Тя ни прави много по-умни!

Учените са направили проучване, с което доказват, че тези, които пият до литър бира на ден, се представят много по-добре на тестовете за установяване на интелектуалния потенциал. Те дават с около 40% повече правилни отговори от тези, които не пият никакъв алкохол.

Невероятно, но факт – алкохолът може да ни предпази и от пневмония, бронхит и други заболявания на дихателната система. Ако се пие в умерени дози виното директно удължава живота Ви и е предпоставка за дълголетие. Това
обаче се отнася основнo за любителите на виното.

Ето, разбрахте. Сядайте на масата, наредете трапезата, сипете вино или бира, по ваш избор и си кажете наздраве с половинката.

Поводът ли? Разбира се хубавата новина за алкохола, която учените ни разкриха, за дълголетието и здравето.

Наздраве!Коментари

Много актуална статийка преди футболното първенство. Хайде на бирата народе….но от друга страна е пълна с женски полови хормони от хмела. Е, за който ще гледа мач за какво са му мъжки хормони…

Чудех се от какво слабея и как така поумнявам,а то от виното и от бирата!Наздраве на всички ценители!