Най-доброто пожелание на един баща към сина си

Скъпи синко. Много те моля да ме изслушаш. Обръщам се към теб като баща към син. Никога и по никакъв начин не свързвай живота си с леки, повърхностни и глупави жени.

При тях душевната нищета,

упадъка откъм морални ценности и евтини приоритети няма да ти донесат нищо повече от глупост и упадък за самия теб. Тези жени няма да те направят силен и успял. Те ще напълнят живота ти с грешки. Грешки, които ти ще повтарящ с всяка следваща жена от този тип.

Сине, този вид цинизъм няма как да ти донесе нито мъдрост, нито дълбочина. Затова, подбирай внимателно жените. Не пръскай комплименти и похвали на конвейер към всяка една, но бъди снизходителен.

Уважавай жените, защото те са слабият пол, каквито и да са.

А един истински мъж е мъж не само на думи, а и на дела. Аз зная, че ти си силен и тази сила, няма да ти позволи да унижиш или да обидиш паднал човек. Най-малко жена.

Бъди отговорен.

Отговаряй за себе си, за делата си, за своите постъпки пред теб самия, пред хората и пред бог. Не позволявай лекомислието да те завладее. Учи се от грешките си, ставай и продължавай напред. Не забравяй, че всяка грешка те прави по-силен, само ако извлечеш поука от нея.

Никога и по никакъв повод не се самосъжалявай.

Ти си мъж, не бива да падаш духом, дори когато те и много тежко. Помагай на хората, не живей единствено и само, за да угодиш на собственото си его. Вярвай ми, като баща, че всяко добро дело, което си направил, ще ти се върне многократно като инвестиция. Бъди повече човек. Отвори душа и сърце, но само за хората, които заслужават, на които държиш и които обичаш.

Бъди силен, покажи воля.

Не се страхувай или ако имаш страх се опитай да го преодолееш. Удави го в зародиш, за да не те тормози в бъдеще. Ти си мъжът, ти си този, който трябва да защитава семейното огнище. Ако се справиш с тази задача с пълно право, синко, ще можеш да наречеш себе си истински мъж.

Не бъди скъперник.

Пътувай, опознавай нови места. Скъперничество принизява ума единствено до печеленето и трупането на пари. Те са изключително важни, безспорно, но не са всичко. Ако се научиш да ги управляваш правилно, ще се научиш и да ги умножаваш лесно. Имай чист и премерен поглед и свободни мисли. Живей твоя живот, не на другите. Не позволявай на сърцето да се замъгли от предразсъдъците на чужди хора и фалшиви ценности.

И ми се довери.

Ако следваш тези простички съвети то жената, която обичащ, жената, в която се влюбиш, ще ти подхожда като две капки вода. Ще бъде силна и мъдра колкото теб. Ще бъде своенравна като теб. Ще търси пътя си, ще греши като теб. Но ще отстоява със зъби и нокти своята правда и истина. И сигурно ще носи своите белези по сърцето, ще страда, ще плаче. Но нейният избор ще е осъзнат. Тя от първия миг ще знае, че изборът за цял живот си точно ти.

Тя ще има остър език като теб, но и като теб ще бъде искрена. Тя ще е тази, която няма да те предаде никога и никога няма да ти забие нож в гърба. Тя ще те дразни понякога, както и ти нея. Тя ще ти се кара, но и ти няма да и останеш длъжен. И въпреки това ще я обичаш, ще ти липсва, ще я търсиш, когато отсъства за дълго.

Как ще я познаеш ли?

Ще я познаеш по очите. Те ще горят с твоя пламък. Сърцето ще ти подскаже, че това е тя. И ми повярвай, синко. Тази жена те е търсила през целия си живот. И ти нея, сигурно. Бъдете щастливи заедно!

Твой баща Коментари