21 лесни правила за един по-щастлив живот

Следвай идеите по долу и сама ще се изненадаш колко по- често ще се радваш на самата себе си, без да се обвиняваш непрекъснато или да смяташ, че животът е несправедлив към теб.

1. Инвестирай сериозна сума в три неща за твоя гардероб

Качествено палто, прилична чанта и страхотен чифт обувки. Дори и останалата част от тоалета ти да е купен от верига за евтина конфекция, пак ще изглежда скъпо

2. Разбери, че увереността не означава, че трябва да бъдеш екстроверт.

Искаш да отидеш на събитие където можеш да завържеш полезни контакти, но се ужасяваш да се приближиш към група непознати. „Плашещо е , защото хората обикновено спират разговора си, за да те погледнат-затова просто си представи и кажи: „говорете си спокойно“ и те ще го направят. Това също ще ти даде възможност да си поемеш дъх

3. Научи се как да приемаш комплимент.

Когато някой те похвали, няма нужда да казваш друго освен „благодаря“ и да се обясняваш.

4. Научи се да използваш телесния цвят

Лак в телесен цвят прави не само пръстите на ръцете ти да изглеждат по-дълги и слаби, същото важи и за обувките в телесен цвят на твоите крачета: носенето ще направи краката ви да изглеждат по-дълги. Направи тази услуга на крайниците си.

6. Излизай само с тези, които се обаждат, когато са обещали да го направят

Ако той не ти се обажда, това е защото не се сеща за теб. „Зает“ е още една дума на „задник“. А задник е още една дума за „мъж“, с когото излизаш. Заслужаваш едно обаждане по дяволите, казва Грег Бехрендт. Да, Грег е онзи хетеросексуалент мъж, съавтор на всички епизоди от „Сексът и градът“

7. Винаги обличай хубаво бельо

за настроение и не се притеснявай да се изфукаш с него

8., Кариерата е нещо прекрасно,

но не може да те сгрее и гушне в студената нощ.

Кой е казал това? Стив Джобс? Мишела Обама? Не, Мерелин Монро. Да, Мерелин Монро.

9. Спи достатъчно

Приливът на кофеин може да ти се струва бърз начин за справяне с всички безсънни нощи, но 17 часа в будно състояние водят до същия спад на нивото на твоята издръжливост, подобно на нивото на алкохола в кръвта 0,05 процента.

10. Не се притеснявай да не харесваш някои неща

Просто не натрапвай вижданията си на хората около теб. Впечатляваща арогантност е да решиш, че само защото ти харесваш нещо, то по принцип е добро.

11. Не се опитвай да пришпорваш любовта

Според статистиката, ще се влюбиш лудо поне два пъти преди да намериш най-подходящия. Всеки грешен мъж те приближава до правилния. А и има много жаби в тоя свят дето не стават никога принцове. Не се притеснявай и не го преживявай, продължавай напред и бъди благодарна за опита, който си придобила.

12. Прояви воля да си момиче с момичетата

Другите жени трябва да са твои съюзници, а не конкуренция както казва Мадлин Олбрайт: „В ада има специално място за жените, които не помагат на други жени“

13. Винаги се пръскай с парфюм преди да се облечеш

Не само, че ще се почувстваш по-секси като се пръснеш с аромата, докато си само по бельо, но също така парфюмите оставят петна и развалят материи и бижута.

14. Пий за удоволствие, а не да се напиеш.

Не е нужно да се наливаш и да будиш отвращение. Пияна жена е най-неприятната гледка.

15. Дръж се повече като куче

Сериозно. Чудила си се някога, защо всеки обожава палетата. Защото те обичат всички. Отприщи тази прекрасна енергия и всеки път, когато се запознаваш с нов човек усмихвай се, кимай и бъди истински ентусиазирана.

16. Съди хората колкото може по-малко

Всички ние се съдим едни други, това е даденост. Но колкото по-бързо стигаш до изводи, толкова по-голяма е вероятност има да грешиш.

17. Бъди най-изобретателният човек на света

Почти всичко, което притежаваш може да се използва за поне още една цел – например пресата за коса може да се използва като ютия, ако имаш проблем. Страхотна е за изправяне на гънки на яката на ризи, шалове и подгъви.

18. Винаги, когато позираш за снимка мисли,

че единствените хора, които ще ти видят снимката, си ти, твоите родители и бъдещия ти шеф.

19. Хапвай повече храна,

която расте на нещо, вместо такава, която не е откъсната от нищо.

20. Сприятели се с поне един човек над 70 и поне един под 7.

Не можеш да си представиш колко перспектива ще ти даде това.

21. Запомни, че единственият път,

когато наистина се проваляш, е когато са отказваш.

Всеки друг път е просто житейски урок за нещо, което на по-късен етап може да се окаже велико или по време на някоя съдбовна любовна среща. Коментари