Топ 6 на вечерните навици, заради които дебелеем

Когато стане дума за отслабване на първо място в борбата с килограмите поставяме здравословното хранене. Фигурата ни лесно ще придобие онези нежелани размери, когато не се храним правилно и не приемаме подходящите продукти, от които организма има нужда.

Нека уточним, че голяма част от хората нямат възможност да консумират храни, които са полезни и здравословни, имайки предвид факта, че голяма част от времето прекарват извън дома. Истина е обаче, че дори когато се приберат дори не се опитват да променят приема, а допускат същите вредни грешки по отношение на своето хранене .

Големите грешки в храненето са свързани предимно с вечерята и последиците от нея – качването на килограми. За да се справите с този проблем, разберете кои са вредните навици, които е необходимо наистина да да изкорените:

Лоши навици от, които се качват килограми

1. Тъпчем се най-много на вечеря. Диетологът Джейми Мас споделя опита си в книга и твърди, че когато претоварите организма си обилно количество храна вечер, всъщност вие не само затруднявате тялото с преработването на поетото количество, но и изобщо спирате процеса на разграждане. Веществата, които не са успели да се преработят се преобразуват в мастни киселини, които всъщност са едни от главните виновници за наднорменото тегло.

2. Хапвате точно преди сън. Това определено ще затрудни съня и ще наруши неговото качеството. Не бива да се пренебрегва факта, че сънят играе важна роля за добрата работа на вашия метаболизъм, регулира кръвната захар и подобрява хормоналния баланс. Подарете на организма си няколко „свободни“ часа без храна преди да поемете към леглото.

3. Приемате много кофеин. Ако непрекъснато пиете кафе или газирани напитки, съдържащи кофеин, вие определено пречите на съня си. А както вече споменахме той е важна част в рецептата за борба с наднорменото тегло. Диетологът Мас обаче твърди и друго, че ако консумацията на кафе става през деня то това в същност може да помогне в борбата с килограмите.

4. Храните се пред телевизора. Често това води до разсейване и така приемате много по-голямо количество храна, отколкото всъщност имате нужда. Пред екрана без да се усещате се тъпчете по- бързо, не сдъвквате добре храната и да поглъщате по-големи количества, което допълнително отежнява положението.

5. Поднасяте храната от типа „семеен стил“. Колкото повече храна има на масата, толкова повече се яде и неминуемо това води до поредното преяждане. Например, салатата ( но това се отнася най-вече за други храни) не бива да се поставя в голяма купа в средата на масата, защото по този начин със сигурност ще изядем повече, отколкото ни се яде всъщност, само за да не остава нищо в купата. Най-добре да се разпределят порциите в чинии, така ще добиете и ясна представа за количеството храна, което сте поели. Консумирането на зеленчуци не е вредно, така че хапвайте от тях без да се ограничавате, те не са голяма опасност за фигурата ви.

6. Пиете много алкохол. Една до две чаши вино е едно. Друго е обаче, когато пиете по бутилка. Алкохолът както всички знаем освен, че е много калоричен често заблуждава хормоните, свързани със засищането. А това съответно ще ви провокира да преядете, а оттук и трупането на килограми е сигурно. Коментари