Вижте как сезонът, в който сме родени определя личността ни

Имате ли любим сезон? Може би любимият ви сезон е точно този, в който сте родени или пък друг?

Според едно доста интересно проучване именно сезонът, в който сте се родили, оказва съществено влияние върху личността и развитието на човек в един по-късен етап от живота му.

В изследването са били включени над 400 доброволци, които са родени през различни сезони. Водещият на проучването Xenia Gonda твърди, че именно сезонът, в който сме родени оказва огромно влияние върху невротрансмитерите като допамин и серотонин, които контролират нашето настроение.

И именно поради този факт учените са убедени, че сезоните могат да имат дълготраен ефект върху личността.

Затова сега ще ви представим различните сезони, а вие вижте какво показва за вас сезонът, в който сте родени.

Пролет

Ако сте родени през пролетта, то вие имате хипертимен темперамент. Това всъщност означава, че сте екстровертна личност. Заредени сте с позитивизъм и изключително рядко изпадате в депресии. Не се гневите за глупости и умело владеете положението. Именно хората родени през пролетите месеци гледат в пъти по-положително на живота, за разлика от онези, родени през останалите сезони. Кипят от ентусиазъм, работохолици. Умеят с лекота да изразяват своите идеи и притежават някакъв артистичен талант.

Сезонът, през който сме родени определя личността ни

Лято

Тези, които са родени през лятото притежават циклотимичен темперамент. Характерна черта за хората родени през лятото е честата промяна в настроенията. Много темпераментни, супер чувствителни. В пъти повече са склонни към тревожност, страх и депресивност, за разлика от тези, родени през есента, пролетта или зимата.

Летните мъже и жени често влизат в конфликтни. Но пък са доста интересни като личности. Имат огромен талант и се отличават с висок интелект. В любовта обичат много силно и предизвикват много силни чувства.

Есен

За голяма част от хората есента е свързана с депресия и красивите спомени от лятото. Но всъщност родените през този красив сезон са най-малко податливи към депресивни състояния. Те са изключително творчески настроени и са супер активни, особено ако тренират нещо, свързано с физическо натоварване. Спокойни и уравновесени. Не търпят предателство.

Зима

Ще ви е особено трудно да ядосате или да подразните човек, който е роден през зимните месеци. Зимните хора се водят изключително от своя разум и не се поддават на чувства. За тях целите са точни и ясни и се следват докрай. Често заемат отговорни позиции в работата, кариеристи. В любовта обаче не са много верни и често изневеряват на половинката си. Коментари