Само 7 минути сутрин и ще бъдете здрави като монасите от Тибет

Само 7 минути са ви необходими всяка сутрин, за да бъдете здрави като монасите от Тибет. Тези упражнения са извор на младост, здраве и енергия. Не са трудни и не отнемат време. Ефектът – здрав дух в здраво тяло!

Стъпка 1.

Веднага след събуждане не бързайте да отваряте очи – продължете да си лежите поне още пет минути. След това започнете активно да масажирате кожата на ръцете си, докато се загрее. Сега започнете нежно да масажирате ушите, защото ушите са тези, които напълно контролират човешкото тяло. За този масаж трябва да свържете палеца, показалеца и средния пръст заедно и да започнете да търкате ушните миди отгоре надолу, като повтаряте движенията поне 30 пъти. По време на масажа палецът трябва да се държи зад ухото.

Стъпка 2.

Поставете дясната си длан върху челото по линията на веждите и поставете лявата си длан върху нея. Фокусирайте се психически върху точката между веждите, наречена третото око. Със сгънати длани внимателно преместете кожата на челото в различни посоки 30 пъти. Именно това упражнение е много ефективно при главоболие.

Стъпка 3.

Затворете очи и с дланите, сгънати в юмруци, започнете да ги масажирате, леко притискайки с кокалчетата на пръстите си. Движенията трябва да бъдат насочени отвътре навън, към слепоочието. Тази стъпка за сутрешно загряване помага за подобряване на зрителната функция и мозъчния кръвоток.

Стъпка 4.

В областта на щитовидната жлеза поставете дланта на дясната ръка, покривайки горната част с лявата. Започнете с масажни движения със сгънати длани отгоре надолу. Масажът е от областта на гърлото до зоната на слънчевия сплит. Повторете 30 пъти.

Стъпка 5.

Без да ставате от леглото, започнете да вкарвате коремните си мускули и след това да го надувате до поносим максимум. Повторете 30 пъти, без да обръщате внимание на дишането. С това упражнение ще се събудите и стартирате храносмилателната система.

Стъпка 6.

Продължете да лежите по гръб. Премерено, бавно, започнете да придърпвате дясното коляно към гърдите си и след това сменяйте на лявото. Повторете с двете 15 пъти.

Стъпка 7.

В зоната на слънчевия сплит поставете дланта на дясната си ръка, лявата отгоре. Започнете да правите кръгови движения върху областта на целия корем по посока на часовниковата стрелка, като повтаряте 30 пъти.

Стъпка 8.

Докато лежите по гръб, изпънете краката и сложете дланите на тила. Докато вдишвате, изхвърлете краката зад главата и като издишате ги върнете обратно. Направете 10 повторения. Това упражнение има магически ефект върху мускулите на гръбначния стълб и храносмилателната система, както и върху мъжката потентност.

Стъпка 9.

Сега трябва да седнете на ръба на леглото. Поставете левия си крак върху коляното на десния крак и започнете да ;масажирате коляното с кокалчетата на пръстите си. Трябва да имате поне 30 повторения. След това сменете краката. С това упражнение активирате работата на всеки орган.

Стъпка 10.

Продължавайки да седите на ръба на леглото, поставете дланта на дясната си ръка на тила, а лявата отгоре. Започнете меки движения в различни посоки, като леко притискате тила. Повторете 15 пъти.

След като завършите серията упражнения, не забравяйте да изпиете 0,5 до 2 чаши вода със стайна температура. Коментари