Стилно облечена с разумен бюджет

Голяма част от жените у нас трудно могат да си позволят лукса да се обличат от най-скъпите магазини и да носят само маркови дрехи. Но въпреки, че нямат тази възможнот те все пак искат всеки ден да изглеждат достойни за корицата на модно списание. Как да се справите в случай че, нямате големи финансови възможности, а в същото време искате да сте стилна и елегантна. Може ли наистина хем да имате изискани дрехи, хем да са на поносими цени? Отговорът е само един и той е много пъти: “Да!”. Ето някои полезни съвети как да подходите към гардероба си, така че да изглеждате като излязла току що от бутик и същевременно да е на разумна цена.

Бюджет, бюджет, бюджет!

Със сигурност сте приготвили месечен бюджет за продукти от първа необходимост – телефона, тока, водата и т.н. Но определяли ли сте си някога бюджет за дрехи? Когато говорим за дрехи, да намерите разумно приложение на средствата си е също толкова важно. И въпреки всичко, когато видите онази страхотна блуза, която „трябва да имам на всяка цена“ лесно излизате от рамките на бюджета си и харчите неразумно. Как да се спрете ли ?

След като вече сте определили бюджета си за неотложни разходи от парите, които ви останат си направете „касичка за дрехи”. Не надвишавайте фиксираната сума и не харчете повече от това, което можете да си позволите. Осъзнайте, че в повечето случаи „немога да се сдържа“, всъщност означава „не искам да се сдържа“. А самозалъгването, че следващият месец ще запълните дупката в бюджета си, като не си купите нищичко е само прах в очите.

Как да купуваме стилни дрехи със скромен бюджет

Дрехите се носят сега!

При пазаруването на дрехи е важно не само от къде, а и какво си купувате. За да следваме нашата линия „стилно облечена, но със скромен бюджет“ купувайте си само дрехи, които ще обличате сега, а не в някакъв неопределен момент от бъдещето. Забравете за „много е готино, все някога ще намеря с какво да го облека“! Ако сте забременяла не е нужно да си купувате дрехи, които само след няколко месеца изобщо няма да Ви стават. В случай, че сте качили някой килограм през зимата не се лъжете и не купувайте по-малки размери за лятото, само защото смятате, че ще се върнете към предишните си килограми.

Дрехата, а не марката!

Разбира се, че кройката е най-важна. Да сте стилно облечена не означава, че покупките ви трябва да са само с етикети на известни брандове. Много по-важно е как ви подхождат. Един костюм, който ви стои безупречно не само изглежда бутиков, но и определено ще направи чудеса с фигурата ви. Купувайте си дрехи, защото ви стоят добре, а не заради етикетите с известни имена!

Част II Коментари