Стилно облечена с разумен бюджет (Част II)

Няма жена, която да не се изкушава, влизайки в бутик. Тя непременно иска да си купи последния писък на модата за сезона и това е разбираемо. Но дали това е правилният подход? Разбира се, че не е! Модата както и времето е ужасно променлива – хитът на този сезон, най-вероятно през следващия ще отиде в скрина за дълги години. И накрая ще установите, че сте обличали дрехите, за които сте похарчили куп пари, само няколко пъти.

Златното правило 30/70!

Точно така – правилото 30/70 е трябва да е водещо при избора ви на нови дрехи. Какво пък означава това? Много е просто, когато решите да обновите гардероба си само 30% от новите придобивки трябва да са по последния писък на модата. Останалите 70% оставете за класически дрехи. Купете си хубава дизайнерска чанта и хората около вас ще решат, че целият ви гардероб е марков. Няма по-голямо изкуство от това да съчетаете скъпите неща с достъпни, но атрактивни аксесоари.

Неща, без които не може!

Ето някои дрехи и аксесоари, чието присъствие е задължително в гардероба на всяка стилна жена.

  1. Чанта в черен или тъмно-кафяв цвят, практична по всяко време и се съчетава прекрасно с почти всичко
  2. Накъде без черни обувки на супер високи токове. Колкото токът е по-висок, толкова по-стройна ще изглеждате.
  3. Изчистен черен костюм за официални събития.
  4. Малка черна рокля, подходяща за вечерни партита и коктейли

Е все пак ежедневието не е само коктейли и официални вечери. Няма как да минем без дънки. Изборът е огромен и може да се сдобиете с няколко атрактивни чифта на цената на един в някой бутик. Кройката на дънките и това как изглеждате в тях са много по-забележителни от етикета на дупето ви.

Как да пазаруваме изискани дрехи със скромен бюджет

Интересувайте се от цената!

Хубаво се огледайте за разпродажби и влизайте по-често outlet-и, ако искате да си купите маркови дрехи на прилични цени. Най-хубаво е да правите това сутрин, когато хората в магазина са малко и съответно има още хубава стока. Не поглеждайте на магазините втора употреба с упрек. Възможно е да откриете страхотни дрехи за пет лева, за които в бутика ще платите поне 50 лева.

Каква е реалната стойност на една дреха?

Прочетете каква е цената на етикета и съответно я разделете на толкова пъти, колкото смятате, че ще облечете дрехата. Колкото е по-ниска цената на брой обличания, толкова сделка е по-добра.
Голяма грешка е да гледате само цената, а не стойността на дрехата! Това важи особено, когато купувате преоценени бутикови дрехи. Лесно ще оправдаете покупката на онези прекрасни джинси без копче, само защото струват на 50% от истинската цена. Но колко реално ще ви струват, ако не ги носите, защото няма с какво да ги комбинирате. Винаги спазвайте следното правило – никога не взимайте нещо преоценено, ако не бихте го купили и на пълната му цена. Значително по-добре е да имате в шкафа 10 неща, които обличате вместо 100, които си седят в гардероба неизползвани.

Част I Коментари