Седем „гряха“, които погубват връзката (II част)

Първите четири гряха, които съсипват връзката:

Не си говорите.

Това е грехът, който помага на всички останали да разцъфтят. Той е онова отровно зрънце, което не само посява разрухата, ни и води към нея с пълна сила. Ако сте ядосан, кажете го, ако ревнувате ,не мълчете, ако има проблем-заедно го обсъдете и намерете изход. Само не мълчете, това само усложнява ситуацията. Нали затова партньорът е до вас, за да ви помогне в трудните моменти. Природата ни е дала правото да говорим и ние трябва да се възползваме от тази висша дарба! Не е случайно!

Забравяте да благодарите.

И тук има проблем. Ако забравяте да благодарите, да сте признателни за нещата, които другият прави, несъмнено ще избухне конфликт. Повече от обидно е и боли за онзи, който дава всичко от себе си, а в замяна няма и дори едно благодаря. Нали сте наясно, че когато стигнем до там, че да приемаме нещата за даденост ние съвсем забравяме, че трябва да сме благодарни за тях! Така се губи партньор. А когато го загубим, разбираме колко е пошло и глупаво, че си забравил да кажеш онази вълшебна думичка “благодаря”, само защото си чувствал човека до теб за даденост. И после боли.

Причини, които съсипват връзката

Няма интимност и привързаност.

Ако няма истинска интимност между вас, ако не сте привързани емоционално, то вашата връзка скоро ще приключи. Тя ще се носи по течението, ще се превърне едва ли не в платоничен израз на взаимна изгода. Ако няма емоционална и физическа зависимост (в съвсем добрия смисъл на тези думи), това води до „избуяване“ на взаимоотношенията, превръща ги в сделка, която няма цел нито посока.

Грях бонус : Да обичаш на инат.

Няма смисъл да го описваме с много думи. Често ни се случва да правим или казваме нещо и в същото време да осъзнаваме колко не сме прави. Заинатяваме се обаче. Напълно безсмислено тропаме с крак и се инатим и това води до „заинатяване“ на онази пътеката в отношенията ни, на която точно поради тази причина и се вижда края. Аргументи изсмукани от пръстите, безсмислени спорове, агресивно настояване, отстояване на нещо незначително. Всичко това води до една улица – „без изход“.

Хайде преосмислете отношенията си. Греховете могат да бъдат преодолени с малко повече старание и от двете страни и връзката да бъде не само щастлива, но и пълноценна във всяко едно отношение. Не е лесно, но няма невъзможни неща, когато човек иска. Когато не иска, намира оправдание. Коментари