Най-актуалното място за почивка на Малдивите

Малдивите са примамливо място за стотици туристи от цял свят. За посетите това райско кътче в Индийския океан не ви необходима виза, такава ще ви издадат безплатно на летището.

Интересно е, че Малдивските острови са определени за едно от най-безопасните места за отдих.

Алкохолът там е забранен на обществени места, е не и в закритите курортни зони разбира се. Не си и помисляйте да внасяте алкохол, наркотици, порнографски материали, колбаси от свинско месо. Законът е много строг.

Нудизмът е строго забранен и има солени глоби, които започват от 1000 долара. Така, че ако сте любители за се печете топ-лесс на плажа потърсете си друга дестинация. Релите ли да посетите столицата Мале е добре да носите с дълги панталони, а за дамите е препоръчително да облекат и блуза с дълъг ръкав.

Освен за морала на Малдивите се грижат и за природата си.

Бруленето на кокосови орехи ще ви струва 500 долара. А най-страшното провинение е да ловите риба от брега, пригответе си 5000 долара за това удоволствие или най-добре просто се запишете на риболовна екскурзия за доста по-малко пари.

Тъй като на повечето атоли водата е от опреснителни

в никакъв случай не си помисляйте да е пиете вода от чешмата, защото може да си докарате сериозни проблеми със стомаха. Препоръчва се консумацията на бутилирана минерална вода.

Но да се върнем към красотата на Малдивите.

Тази уникална природа и незабравима атмосфера е подходяща да се сподели с любим човек. Почивката на двамата влюбени ще бъде още по-приказна, ако двамата са решели да отседнат на правилното място. А кое е то?

Това е новата супер луксозна резиденция на Малдивите, която се намира в Наладху (Naladhu). Там ще се насладите на изискан стил, спокойствие, неповторимо изживяване, изключителен лукс. Т

Тези от вас, които наистина държат на неприкосновеността на личния живот

и чара на отминалите времена ще бъдат повече от очаровани. Резиденцията е поредният бутиков хотел, изграден на територията на Малдивите, който предлага невероятни условия, които пък от своя страна са гаранция за една незабравима почивка.

Резиденцията зашеметява още отвън.

Невероятно резбована дървена порта посреща гостите. А вътре се разкриват 600 квадратни метра разкош – тераса за хранене на открито, басейн с големина 95 квадратни метра и място за плаж. В имението има назначен домакин и винаги супер добре зареден килер.

На втория етаж ни посреща огромната спалня, хол, всекидневна и тераса, от която има невероятен изглед към лазурния океан. Модерният дизайн няма как да не впечатли и най-взискателния гост.

Освен уникалната природа Naladhu предлага и богато разнообразие от изискана кухня.

Можете да вечеряте както в своята къща, така и в интимният The Living-Room ресторант.

Ако пък искате малко усамотяване може да си организирате частно парти на самотен пустинен остров, трябва само да развихрите въображението си и екипът на резиденцията ще се погрижи за всичко.

За тези, които искат да разнообразят малко има и безплатни курсове с лодка до съседните рисорти Veli и Dhigu, където можете да седнете във Fuddan бар&грил, където всичко ще бъде приготвено пред вас.

Заслужава си да опитате и най-добрата тайванска кухня в Baan Huraa или да видите японските майстори в Geckos на остров Veli.

И разбира се задължително трябва да посетите поне веднъж 73 Degrees, където да опитате традиционни местни ястия. Ресторантът е идеално място за вечерен бюфет с дарове от Индийския океан.

Наладху всъщност означава „красив остров“ и е направен като дом от 19 уникални сами по себе си къщи, които са кръстени на различни местни растения. Новият рисорт се нарича Finifenma или в превод „роза“. Коментари