Знаете ли, че в Китай има реплика на остров Санторини, същият като в Гърция!

Кой каза, че имате нужда от гръцки паспорт, за да изпитате магията на Санторини,

Добре дошли в този ослепителен хотел в Дали, Китай, където ще се почувствате като попаднали в пощенска картичка от идиличния гръцки остров Санторини.

Стаите са еднакво очарователни. Те са уютни и пълни с естествена светлина. Точно като онези сладки къщички, осеяни по скалите на Санторини Достъпната цена се среща с лукса. Може би си мислите, че всичко това звучи страхотно, но се обзалагате, че струват цяло състояние“.

Е, познайте какво?

Този хотел предлага цялата красота и очарованието на Санторини, без високата цена. Това е идеалният избор за тези, които жадуват за гръцко бягство, но имат малък бюджет.

Накратко, ако мечтаете за Санторини но портфейлът ви казва „не сега“, тогава този хотел в Дали е вашият отговор.

Това е място, където мечтите се сбъдват, в гръцки стил. Така че стегнете куфарите си, облечете най-хубавите си празнични дрехи и се пригответе да кажете „Ясу“ на един незабравим престой.

Повярвайте ми, изглежда толкова много като Санторини, че забравяте, че всъщност сте в Китай

Китайците изглежда обичат Санторини поради тази причина решават да построят копие на гръцкия остров в своята страна. И той се превърна в новата атракция на Азия.

Летният сезон за гръцките острови вече е започнал официално. За поредна година Миконос и Санторини се готвят да посрещнат милиони туристи от чужбина през следващите месеци, които нямат търпение да се полюбуват на естествената красота на мястото, да опитат местни рецепти и да се потопят в дълбоките сини води. Със сигурност сред туристите, които ще пристигнат Гърция, ще има и няколко китайци, които изглежда обичат Цикладските острови и особено Санторини.

Всъщност любовта на китайците към този остров е толкова голяма, че те решават да го „пренесат“ и в своята страна.

Или поне създават негово вярно копие, за да му се любуват и тези, които нямат възможност да пропътуват няколко хиляди километра до Гърция. Така в района Дали на провинция Юнан в югозападен Китай е създаден нов Санторини. Китайците си възползват от склона на планината Каншан, който гледа към езерото Ерхай.

И построиха град, който прилича на Оя в Санторини, точно както го виждаме в пощенските картички на острова.

Всички хотели в района са в цикладски стил. Те са бели със сини прозорци, а има и малки калдъръмени улички, по които туристите могат да се разхождат и снимат. Също така е впечатляващо, че метеорологичните условия, които преобладават в района, са доста подобни на тези на Санторини.Обикновено преобладава слънце, но има силни ветрове, докато се изкачвате по склона.

Разбира се, както всеки може да разбере, тази конкретна област, която се появи сравнително наскоро, се превърна в новия град на Азия,

като мнозина сега отиват там, за да организират сватбата си. Заслужава да се отбележи обаче, че това не е вторият Санторини, който стигаме до там.

Третият е, тъй като Рияд в Саудитска Арабия вече е построил свой собствен гръцки остров.

Зашеметяващ Санторини и не е необходим полет! Точно като в Санторини, това е възхитителен лабиринт от извисяващи се сгради със заоблени кобалтови куполи и спиращи дъха балкони. Гледка е да се ощипете, за да сте сигурни, че наистина сте точно тук. Коментари