Харесвам се! 25 съвета за повече самочувствие

Отиваш на гости на най-добрата си приятелка. Слънцето огрява лицето ти, крачиш с новите си дънки с висока талия, които правят краката ти да изглеждат като супермодел. Готиният съсед се обръща да те разгледа по-добре, а ти цялата сияеш, защото денят е толкова прекрасен и защото обичаш живота и себе си.

С тези съвети за повече увереност можеш да имаш това усещане всеки ден, дори и ако готиният момък и слънцето са вън от играта.

1. Забелязала ли си, че твърде бързо забравяш комплиментите за разлика от критиките? Затова от сега нататък записвай на лист хартия всяка похвала, която получиш и си ги събирай в специална кутия за целта. Когато се почувстваш зле, може да се поразровиш в нея.

2. Или направо разпитай приятелите си какво харесват в теб: „Ти си прекрасна“ ще прозвучи като музика в ушите ти.

3. По въпроса за приятелството: прегледай списъка с контакти в мобилния си телефон. Ще ти напомни за някои страхотни хора в кръга ти от лични контакти, за които може би си забравила напоследък.

4. Още един бърз съвет: когато отвориш гардероба сутрин избери дреха, която винаги те кара да се чувстваш секси.

5. Ако нещо се обърка опиши резултата по позитивен начин. С други думи, вместо да си кажеш: „Да, аз съм провал„, кажи : „Направих каквото можах„. Този трик наистина работи.

6. Усмивката е магическото оръжие при флирт или за пропъждане на съмнението в себе си. Защото активира естествената възнаграждаваща система в организма ни.

7. Брадичката изправена, раменете назад, дишай дълбоко и готово. Според проучванията тази поза ще те накара да се почувстваш по-привлекателна за секунди.

8. Организирай си среща с теб самата всеки ден. Участници: чаша кафе и ти. Час: 15 минути след събуждане. Цел: разкрасяващ ритуал като маникюр, почистване на вежди или ексфолиране на лицето. Резултат: когато направиш нещо хубаво за себе си, повишаваш самомнението за самата теб.

9. Престани да се критикуваш. Ако мислиш лошо за себе си, ще се чувстваш лошо. Стига толкова мрънкане.

10. Впрочем представата ти за самата теб е далече от истината. Разгледай свои стари снимки. Да, може би има какво да се желае от цвета на косата ти, но твоите леко щръкнали уши не са изглеждали чак толкова зле, колкото си си мислела.

11. Спри постоянно да се сравняваш с другите: „Какво толкова има тя, което аз нямам“

12. Вярвай си повече и не се подценявай: „Разбира се,че мога да го направя“.

13. Не драматизирай банални неща: „Аз го правя по този начин“. Край, точка.

14. Стой далече от фалшиви приятелки. Момичетата, които ти мислят доброто, подсилват егото ти, а не го подкопават.

15. Днес не ти е ден. Изгледай онзи филм, който те кара да се смееш като „Шаферки“ или „Последният ергенски запой“. Веднага ще се почувстваш по-добре.

16. Поставяй си малки цели: да свалиш два килограма или най-накрая да се обадиш на леля си. След като ги изпълниш ще се чувстваш супер.

17. Научи се да живееш в мир с несъвършенствата си. Ако признаеш, че наистина има някои неща, в които не си добра малките гафове няма да те изкарат извън релси. Вместо това ще отиват в графата: „Случи се“. Забрави ги.

18. Смелостта винаги те кара да се чувстваш добре. Не е нужно веднага да хукнеш да скачаш с бънджи, но най-накрая можеш да да си отрежеш бретона, както си мечтаеш. Направи го. Всеки успех те кара да се чувстваш горда от себе си-да, наистина и по-красива.

19.Спирай се всеки път щом минеш покрай огледалото и се усмихвай на себе си. Този позитивен поздрав към самата теб, подсъзнателно усилва увереността ти.

20. Да обичаш себе си , не означава, че не трябва да се променяш и да работиш върху нещата, които не харесваш у себе си. Работи и така ще добиеш дори още по-добро мнение за себе си.

21. Дразни ли те вътрешния ти глас, който постоянно те критикува и за най-малкото нещо. Тогава просто му отвърни: „И какво от това? На кого му пука?“.

22. Няма значение какъв вид тренировка или физическа активност предпочиташ, организмът ти освобождава тонове от хормоните на щастието, когато се потиш от умора. А те подсилват увереността ти.

23. Да се влюбиш в себе си е началото на доживотна любов. Оскар Уайл е знаел за какво говори. И така бъди толкова внимателна и приятелски настроена към себе си както и към най-любимия си човек.

24. Нека облеклото ти говори за теб. Доказано научно е, че нещо като ярко червена пола или блестящо колие заявяват категорично присъствието ти и ти дават самочувствие.

25. Прави комплименти на другите хора вместо да си просиш ласкателства. Признавай открито грешките си. Така хората ще те чувстват по -близка Коментари