Приликите между успелите бизнесмени и психопатите

Както и да възхваляваме бедността, само за да оправдаем факта, че нямаме достатъчно пари истината е само една. Човек не може да живее пълноценно, ако не е богат и успешен. Как ще реализирате плановете си, ако не разполагате с пари. За да разгърнеш способностите си и да усъвършенстваш ума са нужни много неща, но само парите дават пълен достъп до тях и свободата да взимаш важни решения.

Едва ли има нормален човек , който не иска да бъде успешен и разбира се много богат. Е, не на всички успяват да извървят пътя до тази цел. Успяват малцина и то само тези , които имат много хъс, изобретателни са, понякога имат налудничави идеи, но пък не се спират пред нищо до заветната цел.

Но знаете ли, че групата на най-опасните хора, така наречените психопати, всъщност има много сходни черти точно с хората, които успяват в живота и на всяка цена искат много пари и власт?

Искате да вярвате или не, психопатите притежават доста сходни черти с тези на мега преуспелте в бизнеса хора.

Вижте тези черти, които доближават психологическите им профили:

Среща между безскрупулни бизнесмени

1. Никакъв страх

Ако случайно ви попаднете в Калифорния и посетите централата на Facebook , първото нещо, което ще ви се набие на очи е надписа, поставен на вратата : „Какво ще направите, ако не се страхувахте?“ А на психопатите никой не им задава този въпрос, защото един от най-явните признаци, че човек е психопат, е именно пълната липса на страх у него. Същото важи и за доста от успелите предприемачи, които до толкова се мотивират да успеят, че преследват целта безмилостно и толкова дълго, колкото е необходимо. За тях няма значение какво или кой може да се изпречи на пътя им. Всичко се отстранява.

2. Методичност

Сигурно сте попадали на известния ТВ сериал, който се въртеше доскоро по телевизията – „Декстър“. Там един привидно добър и дори скучен семеен мъж, вечер се подвизава като сериен убиец. Отличителната черта на героя е отношението към детайла. Декстър много старетелно и методично планира и организира убийствата си. Може да се каже , че и бизнесмените, които имат няколко милиона зад гърба си, прилагат доста често подобно мислене относно бизнеса си. Те много стриктно и внимателно картографират всичко по пътя си и поемат само изчислени рискове, но понякога са готови да пометат всичко, ако нещо им пречи да реализират печалба.

3. Ясен фокус

Най-неудобни за изпълнение са ни точно най-важите задачи, които умишлено избягваме или отлагаме. А отлагането в бизнес средите е най-голямата заплаха за успеха на един предприемач. И психопатите и успелите бизнесмени много добре знаят, че именно ясният фокус има ключово значение по пътя към успеха. И двата типа правят едно и също в такива ситуации. Когато имат пречка или някакъв проблем пред себе си го разрешават веднага, без никакви компромиси и без да жалят средства.

4. Очарование

Обикновено психопатите са много динамични, откровени, много добре поддържани и в същото време супер стилно облечени. Те имат усет и обаяние да пленяват всички с чара и безстрашието си. Няма значение дали как гледат на вас дали като потенциален партньор или потенциална плячка. Те изобщо не се тревожат и нямат съмннения в себе си. А това е толкова магнетично. Коментари