15 златни правила за живота, които винаги работят

Нашето бъдеще зависи от решенията, които вземаме днес. От изборите, които човек прави във всеки момент от живота си.

Може да прахосате цялото си време и някак си по навик да правите същите грешки и да взимате същите погрешни решения всеки ден. Но може просто да се стегнете и да се съсредоточите върху това, което наистина е важно за вас и хората около вас.

Това ще ви помогне не само да се осъзнаете, но и да си помогнете да бъдете успешни и щастливи, без да се оплаквате от несправедливата съдба, която имате. Има някои съвсем простички истини, които всички прекрасно знаем, но малцина ги прилагаме.

И след като ги прочетете по долу, не забравяйте да си ги припомняте от време на време, защото те ще ви помогнат не само да станете по-добър човек, но да се научите как да живеете в хармония със себе си и да не наранявате околните, когато самите вие се чувствате слаб и беззащитен.

15 златни съвета за по-добър живот

1. Не се опитвайте да настъпите човек по-болното му място и не обиждайте, дори и когато се карате много сериозно помежду си. След време може да се сдобрите, но тежките думите ще се помнят дълго време.

2. Никога не прощавай на предателите. Те не се променят.

3. Казвайте истината, тогава няма да е нужно да запомняте какво сте казали и пред кого.

4. Не се надсмивайте над чуждите мечти. Помислете за своите.

5. Ако ви хрумне някаква идея, без значение каква е тя, веднага я запишете.

6 Ако не успявате да пристигнете навреме, обезателно предупредете чакащия. Не е трудно да се направи.

7. Не разпространявайте слухове, не участвайте в тяхното обсъждане – не забравяйте, че същите тези хора може да говорят същото и за вас.

8. Бъдете в състояние да признае грешките си. Не бърка само онзи, който не прави нищо.

9. Не се оплаквайте. Проблемът ни е даден, за да търсим правилните решения за неговото разрешаване, а не, за да мрънкаме.

10. Продължавайте напред. Не се спирайте на едно място, само защото вече сте постигнали нещо. Не чакайте наготово, не бъдете безучастни.

11. В началото на деня се заемете с най-трудната и неприятна задача, която ви чака. Така в края на деня няма да ви налягат неприятни мисли, как да преодолеете проблема, за който не е останало никакво време. Паниката не е добър съветник.

12. Гледането на телевизия винаги е загуба на време. Не гледайте повече от два часа на ден.

13. Опитайте се да не взимате пари назаем. Дългове са като капан: Лесно падаш в него, но е трудно да се измъкнеш.

14. Учтивостта и вежливостта винаги са за предпочитане. Те не ни струват нищо, но се ценят скъпо от околните.

15. Не живейте с миналите си успехи и провали. Те са вашето минало и няма да определят бъдещето ви, ако самите вие не искате. Живейте сега.Коментари

така е