Японска техника за преодоляване на стреса

Японска техника за преодоляване на стреса. Има хора, които са подложени на такъв стрес, че понякога дори не забелязват, че нещо с тях не е наред. Стресът ни прави нервни, заядливи, агресивни, забързани и припряни. Понякога така ни потиска, че може да изтощи или напълно да ни парализира, така че да не знаем от къде да започнем със задачите си и в същото време да се чувстваме в тотална безизходица.

Има хиляди техники за намаляване нивата на стрес. Японска техника за преодоляване на стреса.

Хората, които се обръщат към йогата, спорта, медитацията, дори и към най-обикновените разходки, са наясно, че те така е възможно да повлияват осезаемо на стреса. Да, но когато си на работа или пък сте скарали току що с гаджето или сте в претъпканото метро, ви е нужна бърза реакция, чрез която да овладеете стреса.

Ще ви предложим една много лесна и в същото време успешна техника за преодоляване на стреса, страха и депресията, която може да пробвате още днес или другояче казано още на минутата.

Техниката е позната в Япония и се практикува официално от години в почти всички японски училища,

университети и офиси. Японската техника благоприятно повлиява стреса, така че да балансирате емоциите. Успокоява тялото, душата, ума. И всичко това, без да изисква кой знае колко време и усилия. Техниката може да се прилага навсякъде – у дома, във офиса, автобуса, метрото или докато просто си правите поредната разходка.

Основите на Джин Шин Джицу са известни на още от зараждането на човешката култура.

С течение на времето тези познания са преминали на заден план, заради напредъка на медицината и фармакологията.

Но в наши дни идва време да се завърнем към тези позабравени знания. В основата на философията Джин Шин Джицу е залегнала теорията, че човек се инстинктивно се докосва там където изпитва болка или неудобство. И съответно над-лесните и достъпни начини за изцеряване се базират на докосване на тялото с ръце.

Например, когато ни боли зъб ние притискаме длан към бузата си, разтриваме слепоочията си при главоболие или се хващаме за сърцето, когато ни нещо ни тревожи.

Именно за това основно средство за балансиране на енергията в Джин Шин Джицу се явяват нашите пръсти и длани. Разбира се в тази статия може само бегло да засегнем върха на айсберга, който ни предлага тази древна японска техника.

И така вижте илюстрацията, която ви предлагаме.

Японска техника Джин-Шин-Джицу за преодоляване на стреса

Всъщност всичко, което се изисква от вас е да успеете да задържите пръста на едната си ръка в течение на минута. След това повтаряте същото упражнение с другата ръка. Всеки един пръст на вашата ръка отговаря за различна емоция.

1. Палец – Голямо притеснение

2. Показалец – Страх от всичко

3. Среден пръст – Натрупан гняв и яд

4. Безименен пръст – Тъга и униние

5. Кутре – Голямо Усилие

Трябва да знаете, че продължителността на това японско упражнение изцяло зависи изцяло от емоционалното състояние, в което се намира всеки човек. Японците са познати по цял свят с нетрадиционните си методи за преодоляване на стреса, така че пробвайте. Може и да ви помогне. Коментари