Жените: Очаквания срещу реалност. Ироничен поглед за модата и социума

Живеем в модерен век. Модерна му работа! Пълно е със стереотипи, които властват над съвременното ни общество. Те неизменно повеляват едно: Жената да е едновременно доказал се работник и служител, перфектната домакиня в къщи, най-добрата майка, съпруга, която боготвори мъжа до нея, и не на последно място дама, по която се обръщат мъжете. Има още хиляди изисквания. Не е нужно да са подредени в този ред, всяка поставя кой е приоритетът за самата нея. Голяма част от жените мислят, че от тях се изисква да могат точно определени неща, които да вършат в точно определен момент. Ако трябва и на челна стойка да застанат, за да са пълноправни в обществото.

А всъщност едно изследване доказва, че има няколко неща, които са “абсолютно” необходими и важни, за да се утвърди и оцелее дамата в модерния социум.

1.Стъпвай на високи токчета

И не само високи, колкото по-високо, толкова по добре. Ако пък можете да издържите и на онези 12-сантиметрови „иглички, вървейки по тротоари и улици, призната сте. Така де, изследването показва, че няма мъж на света, според който жената да не е адски секси, когато потропва с токчета, дори и на работното място. Те се възхищават от жени, които носят уверено своите обувки на висок ток, дори и след осемчасов натоварен ден, дори и в планината или във фитнеса/ дори да е неудобно и неуместно/

2.”Тя” е нашият безплатен психоаналитик

Така де, докато си ходят на високите токчета и се опитват да пазят равновесие, жените като цяло са длъжни да умеят да слушат, да те милват, успокояват, да дават всичко от себе си. Само и само разярения, от каквото и да е, партньор да започне да мърка до тях с умиление. Успокоен, разбира се. Адекватните съвети са задължителни.

Да бъдеш в добра спортна форма

3.Хайде в залата. Да спортуваме

Няма как да избягаш от тази тема. Всички съвременни жени спортуват. Или почти всички. А тези, които не обичат спорта умело се преструват, че полагат физически усилия, защото в противен случай ще бъдат заклеймени като лелки, които не полагат никакви усилия за своето тяло. Да бъдеш в добра спортна форма е сред главните приоритети на всяка уважаваща себе си дама. Не напразно виждаме във фитнес салоните все повече жени, отколкото мъже.

4.Макиаж

О, спор няма, тук трябва да сме номер едно. Като говорим за грим, ясно е, че всяка жена трябва да се справя с макиажа дори и в инфарктни ситуации. Длъжна е да си сложи перфектно очната линия и то само за няколко секунди/може и докато пътува с трамвая към работа/, да нанася червилото си по безупречен начин, без да и е необходимо огледало и дори в движение, а защо не и в спорната зала. Да е прочела поне пет пъти книгите, които дават съвети за безупречни прически, облекло, грим и. Трябва да е перфектна – 21 век е, еманципация и още нещо. Може би суета или глупост? Кой да разбере жените. Коментари