Джесика Алба: „Мъжът и децата ми се гордеят с мен“

Джесика Алба е една от най-красивите жени в света. Притежава бизнес за милиарди и има завидна кариера в Холивуд. И все пак успява да ни остави усещането, че е една от нас. Едно много, много заето момиче, което се бори да отстоява позициите си и в бизнеса и да бъде вдъхновение за дъщерите си, без да жертва времето, прекарано насаме с тях.

Виждаш ли се като модел за подражание на млади момичета?

Иска ми се да вярвам, че други млади жени и момичета, които искат да се занимават с бизнес, ще получат повече увереност и дори малко ще се вдъхновят от това, което аз съм успяла да постигна. Нямо по-добре време за успех на жените в бизнеса от това в момента.

Колкото повече жени са в така наречения корпоративен живот, толкова повече влияние ще имаме върху решенията, които засягат нас и живота ни. Същото е и в Холивуд. Имаме нужда от повече жени сценаристи, продуценти, технически персонал и имаме нужда да гледаме и да правим повече филми, в които на женските роли и женските истории се гледа толкова сериозно, колкото и на тези мъжете.

Как изглежда типичният ден на Джесика Алба?

По принцип ставам много рано. Около 6-6.30 всяка сутрин. Правя на семейството си здравословна закуска с чисти продукти и без захар. След това карам децата на училище и се отправям към офиса. Така започва един дълъг ден. По принцип го прекарвам или на телефона, или по срещи чак до 7-8 вечерта. Много често не успявам да се прибера навреме, за да направя вечеря за децата и съпруга си, но успявам да съм си вкъщи, за да мога да им почета приказка преди заспиване и да ги сложа да си легнат.

Адски е трудно за мен, но ако искаш да останеш в позицията, в която решенията в компанията зависят предимно от теб, трябва да си там и да си вършиш работата, да вземаш решенията, които трябва да се вземат. Но зная, че мъжът и децата ми се гордеят с мен, затова се опитваме да имаме повече и хубави семейни уикенди – това е времето, в което оставам работата настрана и се отдавам на семейството.

Как успяваш да ръководиш бизнеса си и да се снимаш във филми?

Никога не съм искала да се отказвам от актьорството. Обичам да снимам филми и се опитвам по всякакъв начин да запълвам тази част от живота си. Разбира се, че винаги е трудно, когато си далече от децата си. Спомням си, когато бях в Тайланд миналата година на снимките на Mechanic: Resurrection и се чувствах наистина носталгично и дъщерите ми много ми липсваха.

Кое е по-трудно – да снимаш филми или да ръководиш бизнес за милиарди?

Да управлявам компания, засега. Аз имам страхотен изпълнителен директор в лицето на Брайън Лий и заедно успяваме да водим компанията напред и нагоре колкото е възможно. Но аз съм много навътре в бизнеса си и има много стрес.

Когато ми се налага да отида да работя по някой филм го приемам като ваканция от всички решения и отговорности. Актьорството е забавна част от живота ми и винаги чакам с нетърпение да снимам. В офиса винаги има проблеми за решаване. Това е нашият случай, защото се разрастваме бързо и се опитваме да остана начело и да се разрастваме. Не можеш да си позволиш да бъдеш самодоволен в бизнеса и затова стресът е толкова голям. Много по-голям от снимките на един филм.

Със съпруга ти сте женени повече от седем години. Каква е тайната на щастливото семейство според теб?

С Каш имаме невероятно уважение един към друг. Всеки цени високо времето на другия, както и неговото мнение. Ние наистина сме партньори. Освен това комуникираме много, а и смятам, че е задължително, когато двама души са женени да продължат да излизат на срещи заедно.

Какво обичате да правите заедно?

Абсолютно всичко. Имам предвид, дори да е просто да си направим пуканки и да гледаме телевизия. Случвало се е да си взимам мини ваканция и просто да пренощуваме в хотел, който е на няколко пресечки от дома ни.

Как успяваш да си в такава страхотна форма?

Аз съм късметлийка, защото винаги съм била доста атлетична, особено откакто започнах да се занимавам с бойни изкуства и да правя упражнения за сериала „Черният ангел“. Именно тогава научих какво трябва да правя, за да се грижа добре за тялото си и кои са онези упражнения, които поддържат мускулите и фигурата ми във форма. В момента съм много запалена по хот йога и спининг. Опитвам се да тренирам в класове, а не сама, защото истината е, че не обичам много тренировките.

Какво би искала да знаеше повече за здравословния начин на живот?

С годините си дадох сметка колко е важно да контролираш стреса. Това е огромна част от грижата за цялостното ти здравословно състояние и за красотата. Сега съзнателно се стремим да прекарваме приятни моменти с близки, роднини, приятели. Това ми дава енергия.

Какво е отношението ти към напредването на годините?

Сега знам по-добре какво работи за мен и какво не, чувствам се по-добре отвсякъде в кожата си. С минаването на годините добиваш нова перспектива и много от нещата, които преди са те тревожили вече нямат никакво значение. Е, и малко грим и особено коректор, също са добър помощник. Коментари