„Игра на тронове“ – пети сезон. Кой ще умре?

Култовата сага „Игра на тронове“ се завръща с гръм и трясък по НВО. В предстоящия пети сезон очаквайте обрати, от които ще ви настръхне косата.

Неочаквана смърт на някои герои, това ще бъде изненадата в новия пети сезон „Игра на тронове“.

Верните читатели на поредицата „Песен за огън и лед“ със сигурност ще бъдат шокирани, тъй като в книгите тези персонажи продължават да живеят.

За това предупреди авторът на сагата Джордж Мартин. Писателят сподели още, че не един, а цели четирима герои ще намерят смъртта си във филма.

Да, ще умират герои, които в книгите ми живеят. Така че някои читатели ще бъдат недоволни. Изобщо всички да са на нокти, защото продуцентите на сериала Дейвид Бениоф и Д.Б. Вайс са много кръвожадни, дори повече и от мен.

Това сподели Джордж Мартин на тържеството по случай връчване на Наградите на гилдията на писателите.

Още миналата година авторът разкри малко от тайните, които предстоят в новия сезон на сериала. Прислужничката на Денерис – Ирри, съпругата на Уолдър Фрей и Ксаро Ксоан Даксос са най-вероятните кандидати да се преселят в отвъдното. Но има голяма вероятност за още изненанди.

Акстрисата Софи Търнър, която е изпълнява ролята на Санса Старк, също коментира, че феновете трябва да се подготвят за тежък и травматичен сезон.

Има събития, които със сигурност ще бъдат по-шокиращи и от Червената сватба. Очаквайте много смърт и много кръв.

В интернет плъзнаха слухове, че Марджъри Тирел може да се окаже един от персонажите, които ще се споминат скоропостижно в новия сезон.

Същевременно се разбра, че актрисата Лина Хийди, изпълняваща ролята на омразната Церсей Ланистър очаква второто си дете, което трябва да се появи на бял свят през лятото.

Специално сред българските зрители ще предизвика интерес участието на популярния наш актьор Захари Бахаров. Бахаров е избран за ролята след като се е явил на кастинг и вече официално е звезда в осмия епизод на хитовата поредица. Режисьорите се спрели на Бахаров, тъй като отговарял перфектно на търсеното описание за образа.

Той трябва да е източноевропеец или руснак, или да може да говори с източноевропейски акцент. Да е плешив или с бръсната глава, да притежава здрава и атлетична фигура и да е в много добра форма за бойни сцени.

Българинът ще се появи в ролята на на Лобода – новият магнар (вожд) на кръвожадното племе канибали Тен, живеещи отвъд Вала. Лобода застава начело, като техен водач, след като в края на миналия сезон предишния магнар Стир е убит от Джон Сняг.

Лобода има дълга сцена с някои от главните герои в сериала, в която те обсъждат бойни планове. Бахаров споделя, че по време на снимките в Северна Ирландия е останал очарован от професионализма на целия екип.

Продължението на сагата стартира през пролетта, когато на 13 април в 4 часа сутринта по HBO България, едновременно със световната премиера ще се излъчи първият епизод. Коментари