Най-вкусният сериал Кухня с пети сезон

Най-вкусният сериал „Кухня“ не излъга очакванията на зрителите и прикова милиони пред телевизионния екран с премиерата на пети сезон, който стартира в Русия на 7 септември. Поне още толкова зрители са гледали сериала в интернет. „Кухня“ закова най-високите рейтинги в историята на телевизията през последните 30 години.

И така, какво е по-различното в 5-я сезон на Кухня?

В края на четвърти сезон главният готвач Баринов представи на подчинените си новият ресторант, в който те ще работят. За тези, които очакват 5-я сезон да се развие в този нов ресторант има изненада.

Героите се озовават в ресторант, който е част суперлуксозна верига хотели. И не само това. В този сезон има много нови и изненадващи персонажи, нови любовни триъгълници, обрати и незабравими шеги. Както казва бабата на Лавров в един от епизодите – „Виж имат си и негър“.

В пети сезон ще се запознаем с него – управителя на хотела, Михаил Джекович /в ролята Григорий Сиятвинда/. Малък дребен и хитър. Той е в непрекъсната „война“ с шефа на ресторанта Баринов. Джекович не е най-изрядният мениджър, защото като Баринов обича да пие, да залага, да играе покер и да води спорове. Оттам произлизат и много комедийни ситуации между двамата.

Най-голямата изненада в този сезон е появата на първата жена на Баринов, майката на Катя. И ако питате как се казва? Помните ли името на кучето, което Баринов хранеше в задния двор на ресторанта. Да, точно така – майката на Катя се казва Елеонора Андреевна /в ролята Елена Ксенофонтова/.

След като последният й мъж умира, тя се оказва наследница на огромно богатство и този хотел е част от него. Елеонора Андреевна е красива, безскрупулна и иска да постигне всичко на всяка цена. Баринов, разбира се е изненадан и шокиран от появата й и започва да прави нещата както той си знае – напук.

Но голямата интригата е в друга посока. Братът на Макс Лавров – Денис, който ако си спомняте пристигна от Воронеж и се влюби в Катя, се забърква в супер нелепа ситуация. След скандал с Катя, дъщерята на Баринов и Елеонора Андреевна, той е отчаян и се оказва в леглото на майката, без дори да подозира коя е тя.

И когато Елеонора Андреевна се представя като новия собственик на комплекса той е потресен. Властната майка принуждава Денис да напусне както работата си, така и Катя.

Но пък затова на хоризонта отново се връща Максим Лавров, любимият на Вика. Улегнал, напълнял и видимо остарял. Той е разбрал, че Вика е в напреднала бременност и иска отново да получи шанс за любовта си. Въпреки всички опити на Вика да докаже, че детето не е от него той все пак стига до истината. И най-вече обещава никога повече да не я лъже. Разбира се, не успяват да спасят брака и се развеждат, но пък края на пети сезон сценаристите оставят вратичка към онова, което ще се случи в шести.

Вика има намерение да отпътува с дъщеричката си, която ражда в последния епизод в Петербург и да загърби всичко, което я свързва с миналото. Макс обаче не се предава. Въпреки невероятното предложение от Нагиев /не без протекциите на Баринов/ в последния епизод да стане шеф на френски ресторант „Клодн Моне“, той отказва. Но като на филм, Вика чува разговора, в който Макс споделя, че за него детето и жената са по-важни от кариерата и се втурва да му каже, че го обича. За финал. Макс е новият шеф на Клод Моне. Очакваме развръзката в 6-ти сезон.

И нещо интересно за Баринов. Той заживява с Елена Павловна. Е, има доста драматични и комични обрати, но въпреки това любовта побеждава. Стеснителният Льова пък се влюбва в новодошлата чистачка, която е роднина на Айнура и оттам следват неочаквани ситуации. Добре познатите ни лица от другите сезони, също са тук и забавляват – Сеня, Костя, Настя, Федя.

Критиците не са еднозначни в оценките си. Някои твърдят, че последният сезон е доста опростачен, че има прекалено много голи сцени и любовни драми, вместо забавни шеги в кухнята. Но рейтингите говорят друго и зрителите обичат да си хапват в кухнята, гледайки вкусната „Кухня“.

Эльмира Махмутова,

генерален директор на руския канал СТС, който продуцира сериала:

„Кухня“ е сериалът, който години наред се явява един от най-любимите и гледани проекти, които създадохме за нашите зрители. За това свидетелстват и рейтингите и невероятната популярност на бранда зад пределите на телевизията. „Кухня“ се гледа в цял свят. В шести сезон отново ще ни се даде възможност да създадем ярки увлекателни, а и най-главното много смешни и истински истории. В един момент може да плачете от смях, а другия от умиление и щастие. Има от всичко. Гледайте, защото Кухня стопля вашия дом с вкусно преплетена любовна история смях и нетипичен поглед към живота и това, което се случва около нас“.

Дмитрий Нагиев:

„Нашето шоу надмина очакванията ми. Аз съм приятно изненадан от нивото на проекта – това е един от малкото качествени продукти, които изведнъж роди нашата телевизия“.

Елена Подкаминская /Вика/:

„Да си призная честно, аз съм влюбена в нашия проект Кухня – това е страхотна работа от страна на сценаристите, много смешна и точна, това не е просто вкусна комедия, но и комедия за добрия вкус“Коментари

Много са ми вкусни, въпреки малките ми резерви към пети сезон:)))

Нищо му няма на 5-я сезон. Само дето сценаристите са забравили края на 4-я.

Е можеше и Нагиев да е с по-голямо участие.

Можеше, не се появи много, много…Страхотен актьор е